Pispili me presh është një pjatë e thjeshtë por me shume vlera ushqimore dhe e shijshme. Mund të shërbehet si antipastë ose pasditeve mes miqsh.


Si fillim zgjedhim preshin e pastrojmë mirë në ujë të rrjedhshëm dhe i presim në rrathë të vegjël bishtat edhe gjethet.

Në një enë hedhim vajin e ullirit sa më cilësor dhe sapo është nxehur shtojmë preshin. I kaurdisim në zjarr të ngadalshëm pak sa të zbuten. E heqim enën nga zjarri i shtojmë djathin erëzat të prera hollë, vezë e rrahur dhe piper.

Ne nje tas bashkoni kosin, vezet, qumeshtin, miellin e misrit vajin e ullirit, kripen dhe piperin.

Pasi te jete kaurdisur pak preshi e hedhim ne tasin e brumit qe kemi pergatitur dhe i trazojme.

E hedhim brumin ne nje tave dhe e pjekim per 25-30 minuta ne 200 grade celcius.
Ingredients
Directions

Si fillim zgjedhim preshin e pastrojmë mirë në ujë të rrjedhshëm dhe i presim në rrathë të vegjël bishtat edhe gjethet.

Në një enë hedhim vajin e ullirit sa më cilësor dhe sapo është nxehur shtojmë preshin. I kaurdisim në zjarr të ngadalshëm pak sa të zbuten. E heqim enën nga zjarri i shtojmë djathin erëzat të prera hollë, vezë e rrahur dhe piper.

Ne nje tas bashkoni kosin, vezet, qumeshtin, miellin e misrit vajin e ullirit, kripen dhe piperin.

Pasi te jete kaurdisur pak preshi e hedhim ne tasin e brumit qe kemi pergatitur dhe i trazojme.

E hedhim brumin ne nje tave dhe e pjekim per 25-30 minuta ne 200 grade celcius.