Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Byrek me gjize është një pjatë e shijshme dhe shumë e njohur në Shqipëri. Mund ta përgatisim byrekun në shumë mënyra.

byrek me gjize
Yields1 Serving
Prep Time25 minsCook Time35 minsTotal Time1 hr
Perberesit
Perberesit per mbushjen
Pergatitja
1
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Si fillim përgatisim brumin. Përziejmë miellin me vajin, kripën dhe ujin e vakët. Fillojmë e i përziejmë mirë. Nëse shohim që brumi është pak i ujshëm mund të shtojmë pak miell, ose në të kundërt nëse shohim që brumi është i ngurtë shtojmë pak ujë të vakët. Brumi duhet të jetë homogjen dhe i njëtrajtshëm.

2
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lemë brumin të qetësohet përreth 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë. Më pas e ndajmë brumin në topa të vegjël . Hapim petët me diametër rreth 10 cm. Pastaj vendosim pese petë mbi njëra tjetrën duke i lyer pak me vaj që të mos ngjiten.

3
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë e i hapim petët sa madhësia e tepsisë. Përsërisim të njëjtën gjë me pesë petët e tjera. Lyejmë tepsinë me gjalpë dhe shtrojmë pesë petë poshtë.

4
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë qelqi kemi hedhur e përzier mirë gjizën, qumështin ose kosin, vajin ullirit e vezët.

5
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim mbushjen në mes, e shtrojmë mirë me lugë. Sipër shtojmë pesë petët e tjera. Duhet të kemi kujdes që ti përputhen mirë petët e sipërme me ato poshtë.

6
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fusim ta pjekim tepsinë në furrë të nxehtë 200°C përreth 30 minuta. Më pas e lemë të ftohet pak në furrë. Më pas e nxjerrim dhe e presim në copa. E shërbejmë byrekun me gjize të ngrohtë.

Ingredients

Perberesit
Perberesit per mbushjen

Directions

Pergatitja
1
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Si fillim përgatisim brumin. Përziejmë miellin me vajin, kripën dhe ujin e vakët. Fillojmë e i përziejmë mirë. Nëse shohim që brumi është pak i ujshëm mund të shtojmë pak miell, ose në të kundërt nëse shohim që brumi është i ngurtë shtojmë pak ujë të vakët. Brumi duhet të jetë homogjen dhe i njëtrajtshëm.

2
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Lemë brumin të qetësohet përreth 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë. Më pas e ndajmë brumin në topa të vegjël . Hapim petët me diametër rreth 10 cm. Pastaj vendosim pese petë mbi njëra tjetrën duke i lyer pak me vaj që të mos ngjiten.

3
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë e i hapim petët sa madhësia e tepsisë. Përsërisim të njëjtën gjë me pesë petët e tjera. Lyejmë tepsinë me gjalpë dhe shtrojmë pesë petë poshtë.

4
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë qelqi kemi hedhur e përzier mirë gjizën, qumështin ose kosin, vajin ullirit e vezët.

5
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim mbushjen në mes, e shtrojmë mirë me lugë. Sipër shtojmë pesë petët e tjera. Duhet të kemi kujdes që ti përputhen mirë petët e sipërme me ato poshtë.

6
Byrek me Gjizë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fusim ta pjekim tepsinë në furrë të nxehtë 200°C përreth 30 minuta. Më pas e lemë të ftohet pak në furrë. Më pas e nxjerrim dhe e presim në copa. E shërbejmë byrekun me gjize të ngrohtë.

Byrek me Gjizë