Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Receta byrek kungull mund të duket e mundimshme ne pamje te parë. Përgatitur më produkte te freskëta, kthehet në një pjatë unike shumë e shijshme dhe e shëndetshme. Ideale edhe për vegjetarianët.

byrek me kungull
Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr 10 mins
Brumi për petët
Për mbushjen e byrekut
Pergatitja
1
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë qelqi hedhim miellin, ujin, vajin, kripën, i përziejmë dhe e punojmë brumin për gati 7-8 minuta. Brumin e mbështjellim me një qeskë kuzhine dhe e lemë të pushojë për 30 minuta.

2
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që brumi pushon përgatitim mbushjen e byrekut. Pastrojmë kungullin nga lëkura, nga farat dhe e grijmë në rende. Hedhim kungullin e grirë në një enë dhe më pas shtojmë vezët, gjalpin e shkrirë, kripë, piper, arrë moskat dhe i përziejmë të gjithë përbërësit. Më pas shtojmë dhe qumështin. Mbushja e byrekut është gati.

3
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në hapin tjetër hollojmë petët me okllai. Petët duhet të janë të holla mjaftueshëm dhe të plota pa të çara

4
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hapi i fundit, shtrimi i byrekut: Spërkatim një tavë rrethore me vaj ulliri dhe shtojmë rreth katër petë në te. Petët duhet ti spërkatim me vaj ulliri.

5
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim mbushjen duke e hapur mirë në të gjithë sipërfaqen. Sipër vendosim petët e tjera dhe këto të spërkatura me vaj ulliri. E presim byrekun me kungull dhe e vëmë për të pjekur në furrë të nxehur në 200° për 30 minuta.

Ingredients

Brumi për petët
Për mbushjen e byrekut

Directions

Pergatitja
1
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë qelqi hedhim miellin, ujin, vajin, kripën, i përziejmë dhe e punojmë brumin për gati 7-8 minuta. Brumin e mbështjellim me një qeskë kuzhine dhe e lemë të pushojë për 30 minuta.

2
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë që brumi pushon përgatitim mbushjen e byrekut. Pastrojmë kungullin nga lëkura, nga farat dhe e grijmë në rende. Hedhim kungullin e grirë në një enë dhe më pas shtojmë vezët, gjalpin e shkrirë, kripë, piper, arrë moskat dhe i përziejmë të gjithë përbërësit. Më pas shtojmë dhe qumështin. Mbushja e byrekut është gati.

3
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në hapin tjetër hollojmë petët me okllai. Petët duhet të janë të holla mjaftueshëm dhe të plota pa të çara

4
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hapi i fundit, shtrimi i byrekut: Spërkatim një tavë rrethore me vaj ulliri dhe shtojmë rreth katër petë në te. Petët duhet ti spërkatim me vaj ulliri.

5
Byrek me Kungull - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim mbushjen duke e hapur mirë në të gjithë sipërfaqen. Sipër vendosim petët e tjera dhe këto të spërkatura me vaj ulliri. E presim byrekun me kungull dhe e vëmë për të pjekur në furrë të nxehur në 200° për 30 minuta.

Byrek me Kungull