Byrek me mish një pjatë unike në tryezë e cila mund të përdoret si antipastë e shoqëruar me një gotë vere të kuqe.


Si fillim për byrek me mish përgatisim brumin për petët. Hedhim miellin në një ene qelqi ku shtojmë rreth 150 ml ujë te vaket, vaj ulliri dhe pak kripe. E ngjeshim brumin mirë derisa të arrijmë një masë homogjene. E mbulojmë me pecetë kuzhine enën ku kemi brumin dhe e lemë të pushojë përreth 20 minuta.

Ne një tigan, skuqim qepen e prere ne kube me pak vaj ulliri. Pasi qepa është kaverdisur, shtojmë salcën e domates. Me pas shtojmë mishin dhe i leme për disa minuta ne zjarr. Shtojmë kripe dhe pak piper.

Fillojme te hapim petet nje nga nje dhe i vendosim ne tave duke i sperkatur me gjalp te shkrire ne menyre qe te behen pete e shkrifeta.

Pasi kemi hapur petët në tavë, shtojmë mbushjen. Mbyllim byrekun dhe më pas shtojmë dhe petën e fundit.Përpara se ta pjekim, byrekun duhet ta presim. Byrek me mish e pjekim në furë në temperaturën 200°C për 40 minuta! Me pas e servirim te ngrohte.
Ingredients
Directions

Si fillim për byrek me mish përgatisim brumin për petët. Hedhim miellin në një ene qelqi ku shtojmë rreth 150 ml ujë te vaket, vaj ulliri dhe pak kripe. E ngjeshim brumin mirë derisa të arrijmë një masë homogjene. E mbulojmë me pecetë kuzhine enën ku kemi brumin dhe e lemë të pushojë përreth 20 minuta.

Ne një tigan, skuqim qepen e prere ne kube me pak vaj ulliri. Pasi qepa është kaverdisur, shtojmë salcën e domates. Me pas shtojmë mishin dhe i leme për disa minuta ne zjarr. Shtojmë kripe dhe pak piper.

Fillojme te hapim petet nje nga nje dhe i vendosim ne tave duke i sperkatur me gjalp te shkrire ne menyre qe te behen pete e shkrifeta.

Pasi kemi hapur petët në tavë, shtojmë mbushjen. Mbyllim byrekun dhe më pas shtojmë dhe petën e fundit.Përpara se ta pjekim, byrekun duhet ta presim. Byrek me mish e pjekim në furë në temperaturën 200°C për 40 minuta! Me pas e servirim te ngrohte.