Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Byrek me spinaq per te mbledhur rreth tavolines familjen me shume dashuri.

byrek me spinaq
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Brumin mund ta zëmë në tavolinën e punës ose në ndonjë enë. Shtojmë kripen tek mielli dhe fillojmë hedhim gradualisht ujin pak të ngrohtë. Duhet të krijojmë një masë homogjene dhe elastike në të njëjtën kohë. Brumi punohet me dy duar në mënyrë që të bashkohet mirë, por sipas dëshirës mund të përdoret edhe robot kuzhine. Më pas brumin e krijuar e lëmë të pushoj për 20 minuta të mbuluar me një rrobë në temperaturë ambienti ose në furin e sobës.

2
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi kemi larë e prerë spinaqin shtojmë në enën vezët kosin dhe djathin. I përziejmë dhe shtojmë kripën. Mbushja është gati.

3
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Është momenti për të hapur brumin. E ndajmë masën në tre pjesë. Njërën pjesë e ndajmë në toptha të vegjël. Ndërkohe pjesa tjetër e brumit duhet ri-mbuluar.

4
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë hapim petët duke u ndihmuar me pak niseshte, 6 topthat e parë në mënyre të rrumbullaket të vegjël dhe çdo pete e vogël spërkatet me vaje dhe i vemë njëri sipër tjetrit.

5
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ri-spërkaten me niseshte për të krijuar një pete me përmasat e tavës ku do bëjmë byrekun. Pasi kemi lyer tavën me vaj, për mos tu ngjitur byreku, shtrojmë petën e hapur.

6
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbushim byrekun me pergatitjen e spinaqit dhe fillojmë hapim petët duke u ndihmuar me pak niseshte. Pasi te kemi hapur peten mbulojme taven me peten e siperme.

7
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi kemi mbaruar brumin, kemi sistemuar byrekun ne tavë, sipas dëshirës shtrojmë disa pjesë gjalpë sipër byrekut para se te futet ne furre. Veprojmë në këtë mënyrë për ti dhëne shkrifësi byrekut.

8
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Byrekun e pjekim në furre në temperaturën 200 grade per 35 minuta, gjithsesi varet nga intensiteti furrës.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Brumin mund ta zëmë në tavolinën e punës ose në ndonjë enë. Shtojmë kripen tek mielli dhe fillojmë hedhim gradualisht ujin pak të ngrohtë. Duhet të krijojmë një masë homogjene dhe elastike në të njëjtën kohë. Brumi punohet me dy duar në mënyrë që të bashkohet mirë, por sipas dëshirës mund të përdoret edhe robot kuzhine. Më pas brumin e krijuar e lëmë të pushoj për 20 minuta të mbuluar me një rrobë në temperaturë ambienti ose në furin e sobës.

2
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi kemi larë e prerë spinaqin shtojmë në enën vezët kosin dhe djathin. I përziejmë dhe shtojmë kripën. Mbushja është gati.

3
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Është momenti për të hapur brumin. E ndajmë masën në tre pjesë. Njërën pjesë e ndajmë në toptha të vegjël. Ndërkohe pjesa tjetër e brumit duhet ri-mbuluar.

4
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillojmë hapim petët duke u ndihmuar me pak niseshte, 6 topthat e parë në mënyre të rrumbullaket të vegjël dhe çdo pete e vogël spërkatet me vaje dhe i vemë njëri sipër tjetrit.

5
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ri-spërkaten me niseshte për të krijuar një pete me përmasat e tavës ku do bëjmë byrekun. Pasi kemi lyer tavën me vaj, për mos tu ngjitur byreku, shtrojmë petën e hapur.

6
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mbushim byrekun me pergatitjen e spinaqit dhe fillojmë hapim petët duke u ndihmuar me pak niseshte. Pasi te kemi hapur peten mbulojme taven me peten e siperme.

7
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pasi kemi mbaruar brumin, kemi sistemuar byrekun ne tavë, sipas dëshirës shtrojmë disa pjesë gjalpë sipër byrekut para se te futet ne furre. Veprojmë në këtë mënyrë për ti dhëne shkrifësi byrekut.

8
Byrek me Spinaq - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Byrekun e pjekim në furre në temperaturën 200 grade per 35 minuta, gjithsesi varet nga intensiteti furrës.

Byrek me Spinaq