E di që do mendoni që nuk është e nevojshme të shkruhet një recetë për këtë pjatë kaq të njohur në vendin tonë, por sot mendova tju sjell versionin tim të kësaj pjate. Mund të shtoni edhe mish të grirë nëse dëshironi, por mos harroni kaloritë miqtë e mi ;). Le të kalojmë tek receta pa humbur kohë .

Fillimisht pregatisni të gjithë përbërësit.Pastroni dhe preni në copa të vogla qepën, qepën e njomë, domatet, hudhrat, majdanozin dhe koriandrën.

Ndizni pjanurën në nxehtësi mesatare dhe vendosni në të një tigan të thellë me pak vaj ulliri.Shtoni fillimisht hudhrat dhe qepën dhe lërini pak minuta derisa të zbuten dhe më pas shtoni qepët e njoma, misrin, fasulet, domatet, orizin, majdanozin, koriandrën, kripën, piperin. Përziejini për disa minuta dhe më pas lëreni në qetësi.

Specat e kuq i pastroni, i ndani përgjysëm dhe vendosini në një tepsi të thellë .Para se të vendosni mbushjen hidhni pak kripë sipër specave.Mos harroni të shtoni ujin në tepsi në raport 1:1 me orizin.Pjekja në furrë në temperaturë 180ᵒC për afërsisht 45 Minuta.

Para se ti shërbeni mund të shtoni sipër djathin dhe majdanozin e freskët.
Ingredients
Directions

Fillimisht pregatisni të gjithë përbërësit.Pastroni dhe preni në copa të vogla qepën, qepën e njomë, domatet, hudhrat, majdanozin dhe koriandrën.

Ndizni pjanurën në nxehtësi mesatare dhe vendosni në të një tigan të thellë me pak vaj ulliri.Shtoni fillimisht hudhrat dhe qepën dhe lërini pak minuta derisa të zbuten dhe më pas shtoni qepët e njoma, misrin, fasulet, domatet, orizin, majdanozin, koriandrën, kripën, piperin. Përziejini për disa minuta dhe më pas lëreni në qetësi.

Specat e kuq i pastroni, i ndani përgjysëm dhe vendosini në një tepsi të thellë .Para se të vendosni mbushjen hidhni pak kripë sipër specave.Mos harroni të shtoni ujin në tepsi në raport 1:1 me orizin.Pjekja në furrë në temperaturë 180ᵒC për afërsisht 45 Minuta.

Para se ti shërbeni mund të shtoni sipër djathin dhe majdanozin e freskët.