Harapash kjo recetë përgatitet me miell misri dhe përdoret më shumë në zonën e Korçës.


Në fillim në një enë hedhim gjalpin dhe më pas miellin duke e kaurdisisur pak. Në këtë masë hedhim dhe djathin e thërrmuar. Më pas hedhim edhe qumështin e ftohtë duke e trazuar mirë.

Masa do të vazhdojë të ziejë në enë. Duket të kemi parasysh ta trazojmë derisa të shkëputet nga ena. Harapashin e servirim dhe mund të spërkatet me pak gjalpë të nxehur.
Ingredients
Directions

Në fillim në një enë hedhim gjalpin dhe më pas miellin duke e kaurdisisur pak. Në këtë masë hedhim dhe djathin e thërrmuar. Më pas hedhim edhe qumështin e ftohtë duke e trazuar mirë.

Masa do të vazhdojë të ziejë në enë. Duket të kemi parasysh ta trazojmë derisa të shkëputet nga ena. Harapashin e servirim dhe mund të spërkatet me pak gjalpë të nxehur.