Të shijshme sa s’ka më, lakrat e përgatitura si sarma janë padyshim një ndër gatimet më fantastike shqiptare.


Lakrën vendoseni në një tenxhere me ujë dhe ziejini për 15 minuta. Pasi të ketë zier ndani gjethet dhe nisni përgatitjen e mbushjes.

Vendosni një tenxhere në zjarr, shtoni vaj ulliri ose gjalp dhe kaurdiseni qepën e grirë hollë derisa volumi i saj të bjerë.

Hidhni orizin, vijoni kaurdisjen e më pas shtoni salcën e domates, kripën dhe piperin.

Kaurdisini të gjitha bashkë dhe shtoni mishin e grire, jepini nje te kaurdisur dhe shtoni një gotë ujë dhe lëreni të ziejë derisa uji të avullojë. Nisni mbushjen e sarmave.

Merrni gjethet e lakrës, hapet në tavolinën e kuzhinës, shtypet kërcelli. Vendoset mbushja në fillim të gjethes dhe mbështillen anët dhe rrotullohet në formë roleje.
Ingredients
Directions

Lakrën vendoseni në një tenxhere me ujë dhe ziejini për 15 minuta. Pasi të ketë zier ndani gjethet dhe nisni përgatitjen e mbushjes.

Vendosni një tenxhere në zjarr, shtoni vaj ulliri ose gjalp dhe kaurdiseni qepën e grirë hollë derisa volumi i saj të bjerë.

Hidhni orizin, vijoni kaurdisjen e më pas shtoni salcën e domates, kripën dhe piperin.

Kaurdisini të gjitha bashkë dhe shtoni mishin e grire, jepini nje te kaurdisur dhe shtoni një gotë ujë dhe lëreni të ziejë derisa uji të avullojë. Nisni mbushjen e sarmave.

Merrni gjethet e lakrës, hapet në tavolinën e kuzhinës, shtypet kërcelli. Vendoset mbushja në fillim të gjethes dhe mbështillen anët dhe rrotullohet në formë roleje.