Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyMesatare

Japrak me gjethe rrushi si nga dora e gjyshes. Ne stinen e pranveres eshte nje nder ushqimet me fantastike ne menune e familjes.

japrak
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
Perberesit
Pergatitja
1
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht lajmë të gjitha jeshilllëqet me ujë të bollshëm. Shpëlajmë orizin dhe e lëmë pak në ujë të ngrohtë 30 minuta. Vendosim një tenxhere me ujë të valuar dhe ziejmë gjethet e rrushit për 3 minuta.

2
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë grijmë imët erzat, presim bishtat e qepëve në unaza të holla, po ashtu dhe hudhrat e njoma. Në një tigan ngrohim pak vaj dhe kaurdisim 1 qepë të thatë dhe të bardhat e qepëve të njoma deri sa qepët të zbuten. Bishtat e qepëve i vendosim në një tas dhe pasi shtojmë pak kripë, i shtypim lehtë me dorë.

3
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtojmë barishtet e tjera dhe përsëri i shtypim lehtë me dorë duke shtuar në tas kripë, piper, arrë moskat, 3 lugë gjelle vaj ulliri dhe oriz. I përziejmë mirë të gjithë përbërësit duke shtuar dhe qepën e kaurdisur. Vendosim në dërrasën e punës 1 gjethe rrushi dhe behemi gati per te mbledhur japrak.

4
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim në fillim të saj (nga ana e bishtit) 1 lugë gjelle mbushje. Kthejmë në fillim 2 pjesët anësore të gjethes majtas dhe djathtas. I bashkojmë në qendër dhe më pas e rrotullojmë japrakun. Në tenxhere vendosim në fund të saj disa gjethe rrushi. Më pas vendosim japrakët njëri pas tjetrit duke mos lënë hapësira bosh.

5
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

I vendosim me mbylljen e gjethes nga poshtë. I spërkatim me pak vaj ulliri. Vendosim mbi to 3-4 gjethe rrushi e sipër tyre vëmë një pjatë që të peshojë. Më pas hedhim ujë të valuar deri tek rrethi I pjatës. I lëmë të ziejnë në temperaturë fillimisht mesatare dhe më pas ulim pak për 50 minuta. I servirim të ngrohta me kos ose thjeshte sic jane.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Fillimisht lajmë të gjitha jeshilllëqet me ujë të bollshëm. Shpëlajmë orizin dhe e lëmë pak në ujë të ngrohtë 30 minuta. Vendosim një tenxhere me ujë të valuar dhe ziejmë gjethet e rrushit për 3 minuta.

2
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë grijmë imët erzat, presim bishtat e qepëve në unaza të holla, po ashtu dhe hudhrat e njoma. Në një tigan ngrohim pak vaj dhe kaurdisim 1 qepë të thatë dhe të bardhat e qepëve të njoma deri sa qepët të zbuten. Bishtat e qepëve i vendosim në një tas dhe pasi shtojmë pak kripë, i shtypim lehtë me dorë.

3
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtojmë barishtet e tjera dhe përsëri i shtypim lehtë me dorë duke shtuar në tas kripë, piper, arrë moskat, 3 lugë gjelle vaj ulliri dhe oriz. I përziejmë mirë të gjithë përbërësit duke shtuar dhe qepën e kaurdisur. Vendosim në dërrasën e punës 1 gjethe rrushi dhe behemi gati per te mbledhur japrak.

4
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim në fillim të saj (nga ana e bishtit) 1 lugë gjelle mbushje. Kthejmë në fillim 2 pjesët anësore të gjethes majtas dhe djathtas. I bashkojmë në qendër dhe më pas e rrotullojmë japrakun. Në tenxhere vendosim në fund të saj disa gjethe rrushi. Më pas vendosim japrakët njëri pas tjetrit duke mos lënë hapësira bosh.

5
Japrak - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

I vendosim me mbylljen e gjethes nga poshtë. I spërkatim me pak vaj ulliri. Vendosim mbi to 3-4 gjethe rrushi e sipër tyre vëmë një pjatë që të peshojë. Më pas hedhim ujë të valuar deri tek rrethi I pjatës. I lëmë të ziejnë në temperaturë fillimisht mesatare dhe më pas ulim pak për 50 minuta. I servirim të ngrohta me kos ose thjeshte sic jane.

Japrak