Bukë misri e përgatitur në shtëpi ka një shije fantastike. Buka e misrit gjithashtu mund të përdoret në shume receta të tjera ose mund ta prisni në feta dhe ta përdorim për shoqërimin e antipastave.


Ne nje tas hedhim miellin e misrit, vezen dhe kripen. I trazojme pak me pirun.

Shtojme ujin gradualisht duke perzier derisa te behet nje mase e qullet shume e trashe.

Gjate transferimit ne tepsi masa do te shperbehet por nuk ka gje. Prap e afrojme masen me duar duke e shtypur me dore. Piqeni per 60 minuta ne 250 grade celcius ne nje furre te parangrohur.

Lereni te ftohet dhe servireni. Mund ta kosumoni me kos, fasule, turshi dhe shume e shume ushqime te tjera.
Ingredients
Directions

Ne nje tas hedhim miellin e misrit, vezen dhe kripen. I trazojme pak me pirun.

Shtojme ujin gradualisht duke perzier derisa te behet nje mase e qullet shume e trashe.

Gjate transferimit ne tepsi masa do te shperbehet por nuk ka gje. Prap e afrojme masen me duar duke e shtypur me dore. Piqeni per 60 minuta ne 250 grade celcius ne nje furre te parangrohur.

Lereni te ftohet dhe servireni. Mund ta kosumoni me kos, fasule, turshi dhe shume e shume ushqime te tjera.