Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Tullumba një ëmbëlsirë shumë e shijshme dhe e përhapur në vendin tonë.

Tullumba
Yields1 Serving
Prep Time1 hrCook Time1 hrTotal Time2 hrs
Perberesit
Per sherbetin
Pergatitja
1
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në në tenxhere hidhet qumësht ose ujë, kripë, gjalpë dhe pak sheqer. Përzihen dhe ngrohen deri në sa të vlojnë, pastaj hidhet miell i situr.

2
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përzihet shpejt me lugë druri dhe mbahet në zjarr të dobët duke e përzierë deri sa mielli të shkëputet lehtë nga ena nga luga e drurit.

3
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Atëherë masa hiqet nga zjarri, hidhet në një enë porcelani, ftohet duke e përzierë dhe i hidhen ngadalë vezët.

4
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përzierja vazhdon deri sa të krijohet një masë e trashë në formë kremi dhe pak elastike.

5
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan me vaj të bollshëm të nxehur mirë, filloni skuqjen. Nëpërmjet formës së dhëmbëzuar hedhim brumin pak e nga pak. I skuqim mirë. Pas skuqjes i heqim me kujdes nga vaji dhe i vendosim në sherbet, për 2-3 minuta.

CategoryCuisine, Cooking Method

Ingredients

Perberesit
Per sherbetin

Directions

Pergatitja
1
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në në tenxhere hidhet qumësht ose ujë, kripë, gjalpë dhe pak sheqer. Përzihen dhe ngrohen deri në sa të vlojnë, pastaj hidhet miell i situr.

2
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përzihet shpejt me lugë druri dhe mbahet në zjarr të dobët duke e përzierë deri sa mielli të shkëputet lehtë nga ena nga luga e drurit.

3
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Atëherë masa hiqet nga zjarri, hidhet në një enë porcelani, ftohet duke e përzierë dhe i hidhen ngadalë vezët.

4
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përzierja vazhdon deri sa të krijohet një masë e trashë në formë kremi dhe pak elastike.

5
Tullumba - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tigan me vaj të bollshëm të nxehur mirë, filloni skuqjen. Nëpërmjet formës së dhëmbëzuar hedhim brumin pak e nga pak. I skuqim mirë. Pas skuqjes i heqim me kujdes nga vaji dhe i vendosim në sherbet, për 2-3 minuta.

Tullumba