E kush nuk e kujton sultjashin, këtë ëmbëlsirë oriz me qumësht dhe nuk e lidh me fëmijërinë. Sa e sa herë e kanë përgatitur sultjash për ne nënat tona. Mjafton pak përbërës dhe kemi një ëmbëlsirë të shijshme e të shpejtë.


Për të përgatitur sultjash në një tenxhere hedhim ujin së bashku me orizin. I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

Duhet të kemi kujdes që ta trazojmë vazhdimisht. Orizi kështu e lemë të ziejë derisa masa të trashet.

Më pas e hedhim në tasa të vegjël dhe sipër i hedhim kanelle, cokollate ose mund ta hame ashtu ne menyre te thjeshte.
Ingredients
Directions

Për të përgatitur sultjash në një tenxhere hedhim ujin së bashku me orizin. I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

Duhet të kemi kujdes që ta trazojmë vazhdimisht. Orizi kështu e lemë të ziejë derisa masa të trashet.

Më pas e hedhim në tasa të vegjël dhe sipër i hedhim kanelle, cokollate ose mund ta hame ashtu ne menyre te thjeshte.