Sultjash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

E kush nuk e kujton sultjashin, këtë ëmbëlsirë oriz me qumësht dhe nuk e lidh me fëmijërinë. Sa e sa herë e kanë përgatitur sultjash për ne nënat tona. Mjafton pak përbërës dhe kemi një ëmbëlsirë të shijshme e të shpejtë.

sultjash
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time45 minsTotal Time55 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Sultjash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të përgatitur sultjash në një tenxhere hedhim ujin së bashku me orizin. I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

2
Sultjash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

3
Sultjash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Duhet të kemi kujdes që ta trazojmë vazhdimisht. Orizi kështu e lemë të ziejë derisa masa të trashet.

4
sultjash

Më pas e hedhim në tasa të vegjël dhe sipër i hedhim kanelle, cokollate ose mund ta hame ashtu ne menyre te thjeshte.

Category, Cuisine, Cooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Sultjash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Për të përgatitur sultjash në një tenxhere hedhim ujin së bashku me orizin. I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

2
Sultjash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

I lëmë për dsa minuta dhe më pas shtojmë qumështin, sheqerin, vaniljen dhe lëkurën e limonit. Masën e vemë të ziejë në zjarr të ulët.

3
Sultjash - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Duhet të kemi kujdes që ta trazojmë vazhdimisht. Orizi kështu e lemë të ziejë derisa masa të trashet.

4
sultjash

Më pas e hedhim në tasa të vegjël dhe sipër i hedhim kanelle, cokollate ose mund ta hame ashtu ne menyre te thjeshte.

Sultjash