Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Një recetë për një ëmbëlsirë që është shumë e thjeshtë për tu bërë dhe shumë e mirë për tu ngrënë. Quhet qumështor sepse përbërësi kryesor është qumështi.

Qumështor
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time35 minsTotal Time55 mins
Përbërësit
Pergatitja
1
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrahim fort vezët me sheqerin, pastaj shtojme gjalpin e shkrirë.

2
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas hedhim esencën e vaniljes tek mielli dhe ja shtojmë vezëve. E përziejmë mirë që mos të krijohen kokrra.

3
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pastaj në fund tek masa për qumështor shtohet dhe qumeshti. Përziejmë të gjitha bashkë. Do të jetë një mase e lengshme që duhet ta hedhim në një tepsi të lyer më parë me pak gjalpë.

4
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E fusim në furrën e nxehur me parë, piqeni derisa ta shikoni që sipër ka marrë ngjyrë karameli në temperaturen 180°C, dhe te mos jetë më e lëngshme.

Category, CuisineCooking Method

Ingredients

Përbërësit

Directions

Pergatitja
1
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Rrahim fort vezët me sheqerin, pastaj shtojme gjalpin e shkrirë.

2
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas hedhim esencën e vaniljes tek mielli dhe ja shtojmë vezëve. E përziejmë mirë që mos të krijohen kokrra.

3
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pastaj në fund tek masa për qumështor shtohet dhe qumeshti. Përziejmë të gjitha bashkë. Do të jetë një mase e lengshme që duhet ta hedhim në një tepsi të lyer më parë me pak gjalpë.

4
Qumështor - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E fusim në furrën e nxehur me parë, piqeni derisa ta shikoni që sipër ka marrë ngjyrë karameli në temperaturen 180°C, dhe te mos jetë më e lëngshme.

Qumështor