Një recetë për një ëmbëlsirë që është shumë e thjeshtë për tu bërë dhe shumë e mirë për tu ngrënë. Quhet qumështor sepse përbërësi kryesor është qumështi.


Rrahim fort vezët me sheqerin, pastaj shtojme gjalpin e shkrirë.

Më pas hedhim esencën e vaniljes tek mielli dhe ja shtojmë vezëve. E përziejmë mirë që mos të krijohen kokrra.

Pastaj në fund tek masa për qumështor shtohet dhe qumeshti. Përziejmë të gjitha bashkë. Do të jetë një mase e lengshme që duhet ta hedhim në një tepsi të lyer më parë me pak gjalpë.

E fusim në furrën e nxehur me parë, piqeni derisa ta shikoni që sipër ka marrë ngjyrë karameli në temperaturen 180°C, dhe te mos jetë më e lëngshme.
Ingredients
Directions

Rrahim fort vezët me sheqerin, pastaj shtojme gjalpin e shkrirë.

Më pas hedhim esencën e vaniljes tek mielli dhe ja shtojmë vezëve. E përziejmë mirë që mos të krijohen kokrra.

Pastaj në fund tek masa për qumështor shtohet dhe qumeshti. Përziejmë të gjitha bashkë. Do të jetë një mase e lengshme që duhet ta hedhim në një tepsi të lyer më parë me pak gjalpë.

E fusim në furrën e nxehur me parë, piqeni derisa ta shikoni që sipër ka marrë ngjyrë karameli në temperaturen 180°C, dhe te mos jetë më e lëngshme.