Kjo pjatë është kaq e pasur dhe plot aromë. shtresa patatesh, patëllxhanësh, mishi dhe salcë beçameli. Nuk rekomandohet në dietë;)


Përgatitni perimet: prisni patëllxhanët në trashësi 1 cm. Marinoni me kripë dhe lëreni mënjanë për 20 Minutes. Ndërkohë qëroni patatet dhe i prisni në feta.
Lani patellxhanet mire dhe thajini. Skuqni patëllxhanët dhe patatet derisa të marrin një ngjyrë të artë. Transferoni në një peshqir ose leter për të hequr vajin e tepert.


Shtoni mishin dhe gatuajeni, duke e përzier, derisa viçi të mos jetë më rozë. Hidhni kripë, piper dhe trumzë, trazojini mirë. Shtoni domate dhe përzieni. Shtoni salcën e domates dhe trazojini mirë. Shtoni uje përzieni dhe lëreni të ziejë. Ulni nxehtësinë në të ulët dhe ziejini derisa të trashen. Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni mënjanë.

Përgatitni salcën e besamelit: ngrohni qumështin. Në një tenxhere mesatare me zjarr të ulët shkrihet gjalpi, kur gjalpi të jetë shkrirë, shtoni miell dhe tundeni vazhdimisht, derisa të formohet pasta e lëmuar. Shtoni gradualisht qumështin e ngrohtë ndërsa vazhdimisht lëvizni për të parandaluar kokerrizat qe mund te formohen. Lëvizni derisa salca të jetë e butë dhe e trashë. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni kripë, piper të zi, arrëmyshk, parmixhano dhe trazojini.

Ngroheni furrën në 180C. Shtoni 4-5 lugë gjelle me salcë béchamel në përzierjen e mishit dhe përzieni. Shtroni patatet në një tave të qëndrueshme në furrë, pastaj shtroni gjysmën e patëllxhanëve. Derdhni përzierjen e mishit dhe përhapeni në mënyrë të barabartë. Shtrojini patëllxhanët e mbetura dhe hidhni salcën e beshamelit. Grijmë sipër parmixhano.
Piqni për 45 Minutes minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet për të paktën 45 Minutes para prerjes.
Ingredients
Directions

Përgatitni perimet: prisni patëllxhanët në trashësi 1 cm. Marinoni me kripë dhe lëreni mënjanë për 20 Minutes. Ndërkohë qëroni patatet dhe i prisni në feta.
Lani patellxhanet mire dhe thajini. Skuqni patëllxhanët dhe patatet derisa të marrin një ngjyrë të artë. Transferoni në një peshqir ose leter për të hequr vajin e tepert.


Shtoni mishin dhe gatuajeni, duke e përzier, derisa viçi të mos jetë më rozë. Hidhni kripë, piper dhe trumzë, trazojini mirë. Shtoni domate dhe përzieni. Shtoni salcën e domates dhe trazojini mirë. Shtoni uje përzieni dhe lëreni të ziejë. Ulni nxehtësinë në të ulët dhe ziejini derisa të trashen. Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni mënjanë.

Përgatitni salcën e besamelit: ngrohni qumështin. Në një tenxhere mesatare me zjarr të ulët shkrihet gjalpi, kur gjalpi të jetë shkrirë, shtoni miell dhe tundeni vazhdimisht, derisa të formohet pasta e lëmuar. Shtoni gradualisht qumështin e ngrohtë ndërsa vazhdimisht lëvizni për të parandaluar kokerrizat qe mund te formohen. Lëvizni derisa salca të jetë e butë dhe e trashë. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni kripë, piper të zi, arrëmyshk, parmixhano dhe trazojini.

Ngroheni furrën në 180C. Shtoni 4-5 lugë gjelle me salcë béchamel në përzierjen e mishit dhe përzieni. Shtroni patatet në një tave të qëndrueshme në furrë, pastaj shtroni gjysmën e patëllxhanëve. Derdhni përzierjen e mishit dhe përhapeni në mënyrë të barabartë. Shtrojini patëllxhanët e mbetura dhe hidhni salcën e beshamelit. Grijmë sipër parmixhano.
Piqni për 45 Minutes minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet për të paktën 45 Minutes para prerjes.