Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyMesatare

Tavë kosi (tavë Elbasani) është një nga gjellët më karakteristike shqiptare. Ajo përgatitet me mish qengji ose dashi, vezë dhe kos.

Tavë kosi
Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 12 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Marrim mishin e qengjit dhe e sistemojmë në tavë. E lyejmë sipër me gjalpë dhe e vendosim në furrë që të piqet. E lemë të piqet derisa mishi të marrë një ngjyrë të kuqërremtë.

2
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë në një tenxhere hedhim gjalpin e mbetur dhe pak miell. I kaurdisim mirë së bashku derisa mielli të zverdhet. Duhet të kemi kujdes që ta trazojmë gjithmonë në mënyrë që të mos djegim miellin.

3
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur mielli të jetë zverdhur shtojmë me kujdes lëngun e mishit të holluar me pak ujë( e kullojmë me kujdes që të mos digjemi lëngun e mishit nga tava që tia shtojmë miellit). E trazojmë mirë që të mos krijohen kokrriza me miell. E vendosim të ziejë duke e trazuar gjithmonë dhe kur salca të jetë trashur e heqim nga zjarri. E lemë të ftohet pak.

4
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë qelqi të madhe hedhim vezët, i rrahim pak, shtojmë pak kripë, pak piper dhe kosin. I trazojmë mirë bashkë. Më pas shtojmë edhe salcën e miellit. I përziejmë bashkë.

5
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sistemojmë mirë mishin ne tave dhe shtojmë gjithë masën e përgatitur.

6
Tavë kosi

Vendosim tavën kosit të piqet në furrë të nxehtë 220°C përreth 20-30 minuta ose derisa të shohim që tava sipër ka krijuar një ngjyrë të bukur të artë.

CategoryCuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Marrim mishin e qengjit dhe e sistemojmë në tavë. E lyejmë sipër me gjalpë dhe e vendosim në furrë që të piqet. E lemë të piqet derisa mishi të marrë një ngjyrë të kuqërremtë.

2
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë në një tenxhere hedhim gjalpin e mbetur dhe pak miell. I kaurdisim mirë së bashku derisa mielli të zverdhet. Duhet të kemi kujdes që ta trazojmë gjithmonë në mënyrë që të mos djegim miellin.

3
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kur mielli të jetë zverdhur shtojmë me kujdes lëngun e mishit të holluar me pak ujë( e kullojmë me kujdes që të mos digjemi lëngun e mishit nga tava që tia shtojmë miellit). E trazojmë mirë që të mos krijohen kokrriza me miell. E vendosim të ziejë duke e trazuar gjithmonë dhe kur salca të jetë trashur e heqim nga zjarri. E lemë të ftohet pak.

4
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një enë qelqi të madhe hedhim vezët, i rrahim pak, shtojmë pak kripë, pak piper dhe kosin. I trazojmë mirë bashkë. Më pas shtojmë edhe salcën e miellit. I përziejmë bashkë.

5
Tavë kosi - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Sistemojmë mirë mishin ne tave dhe shtojmë gjithë masën e përgatitur.

6
Tavë kosi

Vendosim tavën kosit të piqet në furrë të nxehtë 220°C përreth 20-30 minuta ose derisa të shohim që tava sipër ka krijuar një ngjyrë të bukur të artë.

Tavë kosi