Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyMesatare

Embelsire e kendshme me shije te rafinuar.

Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.
Yields10 Servings
Prep Time20 minsCook Time25 minsTotal Time45 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim vezet dhe sheqerin dhe vaniljen ne mikser dhe i leme te rrihen per 15 minuta. Pasi te lidhen shtojme miellin gradualisht, luge pas luge, duke e perzier me kujdes me qellim qe te mos e humbasim volumin.

2
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Taven per pjekje e lyejme me pak vaj dhe e shtrojme me leter kuzhine per pjekje ne menyre te tille qe vaji te mos kete kontakt me embelsiren. E hedhim ne tave masen e pergatitur dhe e pjekim per 5 min ne furre te paranxehur ne 250 grade dhe pasi te jete pjekur siper e ulim graden e furres ne 150 grade dhe e leme te piqet edhe per 10 min te tjera.

3
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nderkohe pergatisim perzierjen me 3 llojet e qumshtit: hedhim qumshtin panda ne nje ene per perzierje dhe shtojme qumshtin e kutise. I perziejme derisa te tretet qumshti panda. Me pas shtojme qumshtin panna dhe masa eshte gati. E heqim pandispanjen nga furra, e kthejme ne nje tave tjeter ne menyre qe ti heqim letren dhe e leme te ftohet. Pasi ftohet e presim ne sa cope te deshirojme dhe i hedhim perzierjen e qumshtit dersa ta absorboje te gjithen.

4
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E lyejme siper me karamelin e parapergatitur. Rekomandohet te futet ne frigorifer per 2 ore para se te konsumohet.

CategoryCuisineCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hedhim vezet dhe sheqerin dhe vaniljen ne mikser dhe i leme te rrihen per 15 minuta. Pasi te lidhen shtojme miellin gradualisht, luge pas luge, duke e perzier me kujdes me qellim qe te mos e humbasim volumin.

2
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Taven per pjekje e lyejme me pak vaj dhe e shtrojme me leter kuzhine per pjekje ne menyre te tille qe vaji te mos kete kontakt me embelsiren. E hedhim ne tave masen e pergatitur dhe e pjekim per 5 min ne furre te paranxehur ne 250 grade dhe pasi te jete pjekur siper e ulim graden e furres ne 150 grade dhe e leme te piqet edhe per 10 min te tjera.

3
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Nderkohe pergatisim perzierjen me 3 llojet e qumshtit: hedhim qumshtin panda ne nje ene per perzierje dhe shtojme qumshtin e kutise. I perziejme derisa te tretet qumshti panda. Me pas shtojme qumshtin panna dhe masa eshte gati. E heqim pandispanjen nga furra, e kthejme ne nje tave tjeter ne menyre qe ti heqim letren dhe e leme te ftohet. Pasi ftohet e presim ne sa cope te deshirojme dhe i hedhim perzierjen e qumshtit dersa ta absorboje te gjithen.

4
Trilece - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

E lyejme siper me karamelin e parapergatitur. Rekomandohet te futet ne frigorifer per 2 ore para se te konsumohet.

Trilece