Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Tortilla klasike spanjolle, ose një omëletë spanjolle me patate. Patate të prera hollë, të skuqura në vaj ulliri, të shtresuara në një tigan, të mbuluara me vezë të rrahura dhe të gatuara.

Tortilla
Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time25 minsTotal Time30 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Prisni patatet ne rotulla te holla. Hidhni vajin e ullirit në një tigan dhe ngroheni atë në nxehtësi mesatare të lartë. Kur të jetë mjaft e nxehtë filloni t'i skuqni patatet. Skuqni derisa të skuqen lehtë, jo krokante. Lërini patatet të thahen në një peshqir letre dhe i kriposni mirë.

2
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kaurdisni qepë, vendosini sipër feta patate të skuqura. Renditini qepët në mënyrë që të mbulojnë në mënyrë të barabartë pjesën e poshtme të tiganit.

3
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kthejeni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni vezët e rrahura. Shtoni një majë kripë. Lëreni të gatuhet derisa të shihni tortilla ka filluar te mpikset.

4
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuajeni atë për 5 minuta, ose derisa pjesa e sipërme të skuqet. Kthejeni tortillen nga ana tjeter qe te skuqet pak. Hiqeni nga nxehtesia dhe lereni te ftohet per 5 minuta.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Prisni patatet ne rotulla te holla. Hidhni vajin e ullirit në një tigan dhe ngroheni atë në nxehtësi mesatare të lartë. Kur të jetë mjaft e nxehtë filloni t'i skuqni patatet. Skuqni derisa të skuqen lehtë, jo krokante. Lërini patatet të thahen në një peshqir letre dhe i kriposni mirë.

2
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kaurdisni qepë, vendosini sipër feta patate të skuqura. Renditini qepët në mënyrë që të mbulojnë në mënyrë të barabartë pjesën e poshtme të tiganit.

3
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kthejeni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni vezët e rrahura. Shtoni një majë kripë. Lëreni të gatuhet derisa të shihni tortilla ka filluar te mpikset.

4
Tortilla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Gatuajeni atë për 5 minuta, ose derisa pjesa e sipërme të skuqet. Kthejeni tortillen nga ana tjeter qe te skuqet pak. Hiqeni nga nxehtesia dhe lereni te ftohet per 5 minuta.

Tortilla