Tortilla klasike spanjolle, ose një omëletë spanjolle me patate. Patate të prera hollë, të skuqura në vaj ulliri, të shtresuara në një tigan, të mbuluara me vezë të rrahura dhe të gatuara.


Prisni patatet ne rotulla te holla. Hidhni vajin e ullirit në një tigan dhe ngroheni atë në nxehtësi mesatare të lartë. Kur të jetë mjaft e nxehtë filloni t'i skuqni patatet. Skuqni derisa të skuqen lehtë, jo krokante. Lërini patatet të thahen në një peshqir letre dhe i kriposni mirë.

Kaurdisni qepë, vendosini sipër feta patate të skuqura. Renditini qepët në mënyrë që të mbulojnë në mënyrë të barabartë pjesën e poshtme të tiganit.

Kthejeni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni vezët e rrahura. Shtoni një majë kripë. Lëreni të gatuhet derisa të shihni tortilla ka filluar te mpikset.
Ingredients
Directions

Prisni patatet ne rotulla te holla. Hidhni vajin e ullirit në një tigan dhe ngroheni atë në nxehtësi mesatare të lartë. Kur të jetë mjaft e nxehtë filloni t'i skuqni patatet. Skuqni derisa të skuqen lehtë, jo krokante. Lërini patatet të thahen në një peshqir letre dhe i kriposni mirë.

Kaurdisni qepë, vendosini sipër feta patate të skuqura. Renditini qepët në mënyrë që të mbulojnë në mënyrë të barabartë pjesën e poshtme të tiganit.

Kthejeni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni vezët e rrahura. Shtoni një majë kripë. Lëreni të gatuhet derisa të shihni tortilla ka filluar te mpikset.