Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Akoma po mendoni se cilën ëmbëlsirë të përgatisni sonte dhe koha po mbaron, mos u shqetësoni sepse kemi një ëmbëlsirë të thjeshtë dhe shumë të shijshme për të rekomanduar: Shëndetlie, ëmbëlsira shqiptare me mjaltë.

Shëndetlie
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr
Perberesit
Perberesit per Sherbetin
Pergatitja
1
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne nje tas hedhim vezët, gjalpin e shkrirë më parë, mjaltin e sheqerin dhe i përziejmë mirë gjithë përbërësitme nje mikser. Me pas shtojme miellin dhe sodën e bukës. Vazhdojmë ti përziejmë mirë derisa të kemi arritur një masë homogjene.

2
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas shtojmë dhe arrat dhe vazhdojmë ti përziejmë derisa të jenë bashkuar mirë me brumin e përgatitur.

3
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim tavën të piqet në furrë të nxehtë 140°C përreth 40 minuta ose derisa të shohim që pjesa sipër të ketë marrë një ngjyrë kafe të bukur të errët.

4
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë përgatisim sherbetin duke zier ujin me sheqerin dhe karafilin e vaniljen.

5
Shëndetlie

Sherbetin e hedhim të nxehtë mbi ëmbëlsirën e ftohtë. E lemë të regjet mirë dhe të ftohet komplet e më pas shërbejmë shëndetlien në pjata.

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Perberesit
Perberesit per Sherbetin

Directions

Pergatitja
1
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ne nje tas hedhim vezët, gjalpin e shkrirë më parë, mjaltin e sheqerin dhe i përziejmë mirë gjithë përbërësitme nje mikser. Me pas shtojme miellin dhe sodën e bukës. Vazhdojmë ti përziejmë mirë derisa të kemi arritur një masë homogjene.

2
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas shtojmë dhe arrat dhe vazhdojmë ti përziejmë derisa të jenë bashkuar mirë me brumin e përgatitur.

3
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosim tavën të piqet në furrë të nxehtë 140°C përreth 40 minuta ose derisa të shohim që pjesa sipër të ketë marrë një ngjyrë kafe të bukur të errët.

4
Shëndetlie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë përgatisim sherbetin duke zier ujin me sheqerin dhe karafilin e vaniljen.

5
Shëndetlie

Sherbetin e hedhim të nxehtë mbi ëmbëlsirën e ftohtë. E lemë të regjet mirë dhe të ftohet komplet e më pas shërbejmë shëndetlien në pjata.

Shëndetlie