Qoftet janë një ushqim që pëlqehet nga të gjithë. Janë një pjatë e dytë e shijshme por fare mirë mund të shërbehen edhe mbasdite të shoqëruar me një aperitiv. Ka shumë mënyra për të gatuar qofte.


Në një enë të madhe hedhim mishin e grirë dhe kripen. I mbulojme me qese kuzhine dhe e leme brumin te pushoje. Qepën e qëruar, hudhrën, erëzat i vendosim ne nje grirese dhe i grijmë.

Shtojmë edhe therimet e bukes, bashkojmë vezën dhe kripë me mishin. Trazojmë të gjithë përbërësit me dorë.

E punojmë derisa të arrijmë një masë homogjene. E lemë përreth 30 minuta që të pushojë. Më pas me dorë krijojmë qofte të vogla. Më pas i skuqim në vaj të nxehtë. Qoftet i shërbejmë të ngrohta, të shoqëruar me patate të skuqura, me pure patatesh ose me sallatë.
Ingredients
Directions

Në një enë të madhe hedhim mishin e grirë dhe kripen. I mbulojme me qese kuzhine dhe e leme brumin te pushoje. Qepën e qëruar, hudhrën, erëzat i vendosim ne nje grirese dhe i grijmë.

Shtojmë edhe therimet e bukes, bashkojmë vezën dhe kripë me mishin. Trazojmë të gjithë përbërësit me dorë.

E punojmë derisa të arrijmë një masë homogjene. E lemë përreth 30 minuta që të pushojë. Më pas me dorë krijojmë qofte të vogla. Më pas i skuqim në vaj të nxehtë. Qoftet i shërbejmë të ngrohta, të shoqëruar me patate të skuqura, me pure patatesh ose me sallatë.