Petulla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Një recetë për petulla të fryra që duhet ta provoni patjetër. Për të përgatitur këto petulla nuk do te perdorim maja buke.

petulla
Yields1 Serving
Prep Time1 hrCook Time30 minsTotal Time1 hr 30 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Petulla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përziejmë vezët kosin kripën dhe i trazojmë mirë.

2
Petulla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Miellin e situr e përziejmë me sodën dhe e hedhim në një enë qelqi duke e situr. Miellin e shtojmë ne perzierjen e kosit me vezen. Miellin e punojmë për gati 7-8 minuta. Më pas enën e mbulojmë dhe e lemë të pushojë për gati 40 minuta. Brumi nuk duhet të të fryhet.

3
Petulla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas brumin e vendosim në tavolinën e punës të spërkatur me pak miell, i japim nja 2-3 ngjeshje dhe e hapim me okllai një petë me trashësi 0,5 mm. Petën e presim në forma rrethore ose katrore sipas dëshirës.

4
petulla

Petullat i pjekim në zjarr mesatar në një enë me vaj të bollshëm për skuqje ,duke i kthyer nga të dyja anët. Karakteristikë e këtyre petullave është sepse ato fryhen shumë dhe mund ti mbushim brenda me djathë ose me çdo gjë që dëshirojmë.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Petulla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Përziejmë vezët kosin kripën dhe i trazojmë mirë.

2
Petulla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Miellin e situr e përziejmë me sodën dhe e hedhim në një enë qelqi duke e situr. Miellin e shtojmë ne perzierjen e kosit me vezen. Miellin e punojmë për gati 7-8 minuta. Më pas enën e mbulojmë dhe e lemë të pushojë për gati 40 minuta. Brumi nuk duhet të të fryhet.

3
Petulla - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas brumin e vendosim në tavolinën e punës të spërkatur me pak miell, i japim nja 2-3 ngjeshje dhe e hapim me okllai një petë me trashësi 0,5 mm. Petën e presim në forma rrethore ose katrore sipas dëshirës.

4
petulla

Petullat i pjekim në zjarr mesatar në një enë me vaj të bollshëm për skuqje ,duke i kthyer nga të dyja anët. Karakteristikë e këtyre petullave është sepse ato fryhen shumë dhe mund ti mbushim brenda me djathë ose me çdo gjë që dëshirojmë.

Petulla