Dimri po afron, dhe nuk mund te quhet dimer nese ne tryezen tuaj nuk do te kete turli me mish vici.


Mblidhni përbërësit. Ngrohni paraprakisht furrën në 180grade.

Marinoni mishin me kripë.

Në një tenxhere te madhe nxehni pak vaj dhe shtoni mishin. Mos e mbingarkoni tiganin me mish. Kaurdisini derisa të krijohet një kore e pasur kafe në të gjitha anët e viçit, hiqeni atë nga tigani dhe lëreni mënjanë.

Ulni nxehtësinë në mesatare, shtoni qepët në tenxhere dhe skuqini për 5 minuta ose më shumë, ose derisa të bëhen pak të butë dhe të tejdukshëm. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një minutë tjetër.

Ulni nxehtësinë në mesatare dhe përzieni miellin për të formuar një pastë të hollë. Gatuani për disa minuta, duke e trazuar gjatë gjithë kohës.

Tani hidhni ngadalë ne tenxhere lengun e mishit te vicit.

Kthejeni viçin e skuqur në tenxhere së bashku me pastën e domates. Ngroheni në sobë derisa lëngu të vlojë, pastaj shtoni gjethen e dafinës dhe erezat e thata, mbulojeni me një kapak të dhe vendoseni të gjithë në furrë. Lëreni mishin të ziejë në furrë për një orë. ( Enet ne te cilat do te gatuhen duhet te jene posacerisht per tu futur ne furre).

Shtoni patatet, karotat dhe selinon, dhe kthejeni tenxheren serish në furrë për 30 minuta të tjera ose derisa patatet të jenë zbutur.

Vendoseni tenxheren në sobë. Hiqeni kapakun dhe ziejini për 15 minuta të tjera ose derisa zierja të trashet.

Shtoni bizelet, erëzat, kripë dhe piper të zi dhe shërbejini menjëherë, të zbukuruara me majdanoz të copëtuar.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit. Ngrohni paraprakisht furrën në 180grade.

Marinoni mishin me kripë.

Në një tenxhere te madhe nxehni pak vaj dhe shtoni mishin. Mos e mbingarkoni tiganin me mish. Kaurdisini derisa të krijohet një kore e pasur kafe në të gjitha anët e viçit, hiqeni atë nga tigani dhe lëreni mënjanë.

Ulni nxehtësinë në mesatare, shtoni qepët në tenxhere dhe skuqini për 5 minuta ose më shumë, ose derisa të bëhen pak të butë dhe të tejdukshëm. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një minutë tjetër.

Ulni nxehtësinë në mesatare dhe përzieni miellin për të formuar një pastë të hollë. Gatuani për disa minuta, duke e trazuar gjatë gjithë kohës.

Tani hidhni ngadalë ne tenxhere lengun e mishit te vicit.

Kthejeni viçin e skuqur në tenxhere së bashku me pastën e domates. Ngroheni në sobë derisa lëngu të vlojë, pastaj shtoni gjethen e dafinës dhe erezat e thata, mbulojeni me një kapak të dhe vendoseni të gjithë në furrë. Lëreni mishin të ziejë në furrë për një orë. ( Enet ne te cilat do te gatuhen duhet te jene posacerisht per tu futur ne furre).

Shtoni patatet, karotat dhe selinon, dhe kthejeni tenxheren serish në furrë për 30 minuta të tjera ose derisa patatet të jenë zbutur.

Vendoseni tenxheren në sobë. Hiqeni kapakun dhe ziejini për 15 minuta të tjera ose derisa zierja të trashet.

Shtoni bizelet, erëzat, kripë dhe piper të zi dhe shërbejini menjëherë, të zbukuruara me majdanoz të copëtuar.