Embelsire e shpejte pa pjekje. Ne tryezen tuajper vetem 15 minuta.


Ne nje tenxhere te vogel hedhim 250ml qumesht dhe 1 luge gjelle kakao dhe i vendosim ne zjarr derisa te zieje.

Biskotat e tiramisuse i lagim ne qumeshtin me kakao dhe i shtrojme ne tave me rradhe.

Ne nje tenxhere hedhim 500 ml qumesht, 2 veze, shtojme sheqerin, miellin, dhe vaniljen. I trazojme me telin e kuzhines per te mos krijuar kokerriza. E vendosim ne zjarr dhe e trazojme derisa te trashet dhe te behet kremoz. I shtojme dhe cokollaten e bardhe, e leme derisa te shkrihet dhe me pas e kalojme ne nje tas qelqi.

Pasi e kemi kaluar ne tasin e qelqit i hedhi, gjalpin dhe e trazojme me mikser derisa te shkiferohet kremi me gjalpin.

E hedhim ne taven e biskotave dhe i shtrojme siper biskota duke e mbyllur te gjithe torten.

E kthejme ne nje pjate dhe me hopla e dekorojme dhe e sperkatim me biskoten e thermuar.
Ingredients
Directions

Ne nje tenxhere te vogel hedhim 250ml qumesht dhe 1 luge gjelle kakao dhe i vendosim ne zjarr derisa te zieje.

Biskotat e tiramisuse i lagim ne qumeshtin me kakao dhe i shtrojme ne tave me rradhe.

Ne nje tenxhere hedhim 500 ml qumesht, 2 veze, shtojme sheqerin, miellin, dhe vaniljen. I trazojme me telin e kuzhines per te mos krijuar kokerriza. E vendosim ne zjarr dhe e trazojme derisa te trashet dhe te behet kremoz. I shtojme dhe cokollaten e bardhe, e leme derisa te shkrihet dhe me pas e kalojme ne nje tas qelqi.

Pasi e kemi kaluar ne tasin e qelqit i hedhi, gjalpin dhe e trazojme me mikser derisa te shkiferohet kremi me gjalpin.

E hedhim ne taven e biskotave dhe i shtrojme siper biskota duke e mbyllur te gjithe torten.

E kthejme ne nje pjate dhe me hopla e dekorojme dhe e sperkatim me biskoten e thermuar.