Të gjithë kemi dëgjuar për ishullin Italian Kapri, por shumica nuk dimë për ëmbëlsirën më të famshme, që vjen pikërisht nga ky ishull- Tortë Kapreze


Çokollatën e gjalpën shkrijini në avull duke përfituar një kremë të butë. Pastaj lëreni të ftohet.

Të kuqtë e vezëve ndajini nga të bardhët- këta të fundit rrahini me gjysmën e sheqerit pluhur derisa të fitoni një shkumë të fortë.

Të kuqtë e vezëve rrahini me sheqerin e mbetur, shtojuni çokollatën e shkrirë e pastaj miksojini mirë të gjitha me shpejtësi të vogël.

Shtoni pastaj bajamet e bluara e masën përziejeni me lugë. Në fund shtoni edhe shkumën me vezë të bardha. Edhe këtë përziejeni mirë me lugë.

Masën e fituar zbrazeni në tepsinë e mbuluar me letër kuzhine dhe piqeni në furrën e parangrohur në 170 gradë për afro 30 minuta.

Pas pjekjes dekorojeni me sheqer pluhur.
Ju bëftë mirë.
Ingredients
Directions

Çokollatën e gjalpën shkrijini në avull duke përfituar një kremë të butë. Pastaj lëreni të ftohet.

Të kuqtë e vezëve ndajini nga të bardhët- këta të fundit rrahini me gjysmën e sheqerit pluhur derisa të fitoni një shkumë të fortë.

Të kuqtë e vezëve rrahini me sheqerin e mbetur, shtojuni çokollatën e shkrirë e pastaj miksojini mirë të gjitha me shpejtësi të vogël.

Shtoni pastaj bajamet e bluara e masën përziejeni me lugë. Në fund shtoni edhe shkumën me vezë të bardha. Edhe këtë përziejeni mirë me lugë.

Masën e fituar zbrazeni në tepsinë e mbuluar me letër kuzhine dhe piqeni në furrën e parangrohur në 170 gradë për afro 30 minuta.

Pas pjekjes dekorojeni me sheqer pluhur.
Ju bëftë mirë.