Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Të gjithë kemi dëgjuar për ishullin Italian Kapri, por shumica nuk dimë për ëmbëlsirën më të famshme, që vjen pikërisht nga ky ishull- Tortë Kapreze

Tortë Kapreze
Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr
Perberesit
Pergatitja
1
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Çokollatën e gjalpën shkrijini në avull duke përfituar një kremë të butë. Pastaj lëreni të ftohet.

2
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të kuqtë e vezëve ndajini nga të bardhët- këta të fundit rrahini me gjysmën e sheqerit pluhur derisa të fitoni një shkumë të fortë.

3
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të kuqtë e vezëve rrahini me sheqerin e mbetur, shtojuni çokollatën e shkrirë e pastaj miksojini mirë të gjitha me shpejtësi të vogël.

4
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni pastaj bajamet e bluara e masën përziejeni me lugë. Në fund shtoni edhe shkumën me vezë të bardha. Edhe këtë përziejeni mirë me lugë.

5
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Masën e fituar zbrazeni në tepsinë e mbuluar me letër kuzhine dhe piqeni në furrën e parangrohur në 170 gradë për afro 30 minuta.

6
Tortë Kapreze

Pas pjekjes dekorojeni me sheqer pluhur.
Ju bëftë mirë.

CategoryCooking Method

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Çokollatën e gjalpën shkrijini në avull duke përfituar një kremë të butë. Pastaj lëreni të ftohet.

2
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të kuqtë e vezëve ndajini nga të bardhët- këta të fundit rrahini me gjysmën e sheqerit pluhur derisa të fitoni një shkumë të fortë.

3
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Të kuqtë e vezëve rrahini me sheqerin e mbetur, shtojuni çokollatën e shkrirë e pastaj miksojini mirë të gjitha me shpejtësi të vogël.

4
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni pastaj bajamet e bluara e masën përziejeni me lugë. Në fund shtoni edhe shkumën me vezë të bardha. Edhe këtë përziejeni mirë me lugë.

5
Tortë Kapreze - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Masën e fituar zbrazeni në tepsinë e mbuluar me letër kuzhine dhe piqeni në furrën e parangrohur në 170 gradë për afro 30 minuta.

6
Tortë Kapreze

Pas pjekjes dekorojeni me sheqer pluhur.
Ju bëftë mirë.

Tortë Kapreze