Tortë Cannoli përfshin gjithçka që ju pëlqen për kanolinë tradicionale. Cannoli janë një element kryesor i kuzhinës siciliane. Këto pasta ikonike italiane janë guaska në formë tubi të brumit të ëmbëlsirave të skuqura të mbushura me një mbushje të ëmbël të ricotës.


Mblidhni të gjithë përbërësit. Ngrohni furrën në 180grade. Lyeni me yndyrë dhe miell dy tava të rrumbullakëta dhe lërini mënjanë.

Për të bërë ëmbëlsira, përzieni miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën në një tas të madh përzierës. Le menjane.

Në një tas tjetër të madh përzierës, rrihni gjalpin dhe sheqerin.

Shtoni vezët, një nga një, derisa të përfshihen.

Përzieni lëkurën e portokallit dhe ekstraktin e vaniljes.

Përndryshe shtoni përzierjen e miellit dhe qumështin në përzierjen e gjalpit, duke filluar dhe përfunduar me përzierjen e miellit, dhe rrihni vetëm derisa të përfshihet plotësisht.

Ndani brumin e tortës në mënyrë të barabartë midis tavave të përgatitura. Piqeni për 25 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër.

Ftoheni ëmbëlsirat për 10 minuta. Hiqini ëmbëlsirat nga tavat dhe ftoheni plotësisht në një raft teli.

Për të bërë mbushjen, në një tas të madh kombinoni djathin ricotta, 1/2 filxhan sheqer pluhur, 1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje dhe ekstrakt portokalli. Rrihni te lidhen produktet.

Për të bërë krem, rrihni djathin maskarpone, 1 filxhan sheqer pluhur, 1/4 filxhan qumësht dhe 1 lugë çaji ekstrakt vanilje derisa të bëhet kremoze.

Vendosni një shtresë të ftohur të tortës në një pjatë për servim dhe lyejeni me gjysmën e mbushjes së ricotës. Sipër shtroni shtresën e dytë të tortës dhe shpërndani mbushjen e mbetur në majë të tortës.

Spërkatni fistikët e copëtuar rreth skajit të sipërm të tortës. Garnizoni pjesën e sipërme të tortës me 1/4 filxhanin mini çokollate. Ftoheni derisa të jeni gati për servim. Shijoni!
Ingredients
Directions

Mblidhni të gjithë përbërësit. Ngrohni furrën në 180grade. Lyeni me yndyrë dhe miell dy tava të rrumbullakëta dhe lërini mënjanë.

Për të bërë ëmbëlsira, përzieni miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën në një tas të madh përzierës. Le menjane.

Në një tas tjetër të madh përzierës, rrihni gjalpin dhe sheqerin.

Shtoni vezët, një nga një, derisa të përfshihen.

Përzieni lëkurën e portokallit dhe ekstraktin e vaniljes.

Përndryshe shtoni përzierjen e miellit dhe qumështin në përzierjen e gjalpit, duke filluar dhe përfunduar me përzierjen e miellit, dhe rrihni vetëm derisa të përfshihet plotësisht.

Ndani brumin e tortës në mënyrë të barabartë midis tavave të përgatitura. Piqeni për 25 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër.

Ftoheni ëmbëlsirat për 10 minuta. Hiqini ëmbëlsirat nga tavat dhe ftoheni plotësisht në një raft teli.

Për të bërë mbushjen, në një tas të madh kombinoni djathin ricotta, 1/2 filxhan sheqer pluhur, 1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje dhe ekstrakt portokalli. Rrihni te lidhen produktet.

Për të bërë krem, rrihni djathin maskarpone, 1 filxhan sheqer pluhur, 1/4 filxhan qumësht dhe 1 lugë çaji ekstrakt vanilje derisa të bëhet kremoze.

Vendosni një shtresë të ftohur të tortës në një pjatë për servim dhe lyejeni me gjysmën e mbushjes së ricotës. Sipër shtroni shtresën e dytë të tortës dhe shpërndani mbushjen e mbetur në majë të tortës.

Spërkatni fistikët e copëtuar rreth skajit të sipërm të tortës. Garnizoni pjesën e sipërme të tortës me 1/4 filxhanin mini çokollate. Ftoheni derisa të jeni gati për servim. Shijoni!