Tomatillo Salsa Verde është vërtet e lehtë për tu bërë nga e para, gjithçka që ju nevojitet janë domate, qepë, jalapeño, lime dhe cilantro.


Pritini domate në gjysmë dhe vendosini anash të prera në një fletë pjekje të veshur me petë. Shtoni disa thelpinj hudhre në lëkurën e tyre (nëse përdorni) Vendoseni nën një broiler për rreth 5-7 minuta për të nxirë lëkurën e domateve.

Vendosni domate të gatuara, lëng limoni, qepë, hudhër (nëse përdorni), cilantro, speca djegës në një blender ose përpunues ushqimi dhe pulsoni derisa të gjithë përbërësit të jenë copëtuar dhe përzier.

Shërbejeni me patate të skuqura ose si një shoqërues salsa për pjatat meksikane.
Ingredients
Directions

Pritini domate në gjysmë dhe vendosini anash të prera në një fletë pjekje të veshur me petë. Shtoni disa thelpinj hudhre në lëkurën e tyre (nëse përdorni) Vendoseni nën një broiler për rreth 5-7 minuta për të nxirë lëkurën e domateve.

Vendosni domate të gatuara, lëng limoni, qepë, hudhër (nëse përdorni), cilantro, speca djegës në një blender ose përpunues ushqimi dhe pulsoni derisa të gjithë përbërësit të jenë copëtuar dhe përzier.

Shërbejeni me patate të skuqura ose si një shoqërues salsa për pjatat meksikane.