Nëse jeni duke kërkuar të zvogëloni marrjen tuaj të mishit, tofu e skuqur është një alternativë e shkëlqyer. Ndërsa disa ngrënës të mishit mund të ngrenë hundën me përmendjen e gjërave, tofu është një përbërës i gjithanshëm që merr shije lehtë dhe mund të gatuhet në avull, i pjekur, i skuqur dhe i fërguar.


Mblidhni përbërësit.

Shtypni tofu duke vendosur peshqir letre nën dhe sipër bllokut dhe duke e peshuar atë për 10 minuta.

Pritini tofun e shtypur në kube. Në një tas të vogël, kombinoni tofu me maja ushqyese, miell, pluhur hudhër, kripë dhe piper. Hidheni butësisht që tofu të lyhet mirë. Ose, vendosni të gjithë përbërësit në një qese të mbyllur me zinxhir ose enë të mbuluar dhe shkundni mirë.

Në një tigan të madh, ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare derisa të nxehet. Shtoni tofu. Gatuani për 4 deri në 6 minuta, duke u kthyer herë pas here, derisa të marrë ngjyrë kafe të artë dhe lehtë të bëhet krokante nga shumica e anëve.
Ingredients
Directions

Mblidhni përbërësit.

Shtypni tofu duke vendosur peshqir letre nën dhe sipër bllokut dhe duke e peshuar atë për 10 minuta.

Pritini tofun e shtypur në kube. Në një tas të vogël, kombinoni tofu me maja ushqyese, miell, pluhur hudhër, kripë dhe piper. Hidheni butësisht që tofu të lyhet mirë. Ose, vendosni të gjithë përbërësit në një qese të mbyllur me zinxhir ose enë të mbuluar dhe shkundni mirë.

Në një tigan të madh, ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare derisa të nxehet. Shtoni tofu. Gatuani për 4 deri në 6 minuta, duke u kthyer herë pas here, derisa të marrë ngjyrë kafe të artë dhe lehtë të bëhet krokante nga shumica e anëve.