Tiramisu me fistika është një nder me të kërkuarat për sa i përket ëmbëlsirave italiane. Sot po sjellim një version që kohët e fundit është bërë shumë i populluar. Tiramisu me fistik apo siç njihet ndryshe pistacchio.


Shtoni fëstëkë të lëvruar në tasin e përpunuesit tuaj të ushqimit dhe përpunojini derisa të copëtohen imët. Shtoni mjaltin, vajin vegjetal dhe përpunoni derisa të bëhet plotësisht i butë dhe kremoz, rreth 2 minuta. Hidheni në një tas dhe lërini mënjanë.

Për përgatitjen e tiramisu me pistacchio vezët duhet të jenë të freskëta. Fillojmë duke ndarë të bardhat e vezëve nga të verdhat.

Te bardhat e vezëve i rrahim më pas me 2 lugë sheqer me ndihmën e një mikseri elektrik ose me rrahësen e vezëve. Pasi bëhen shkume e qëndrueshme i vendosim në frigorifer.
Rrahim me pas te verdhat e vezëve. Shtojmë 120 gram sheqer. Masa duhet të bëhet si shkumë dhe në ngjyrë të bardhë.

Shtojmë më pas mascarpone. I rrahim përsëri me rrahësin elektrik. Maskarpone është një lloj djathi i butë. Në masën e krijuar shtojmë kremin pistacchio. E përziejmë mirë të gjithë masen e krijuar.
Në fund shtojmë të bardhat e vezëve që rraham ne fillim. E trazojmë mirë masën për mbushen e tiramisusë me ndihmën e një luge silikoni. Kremi për mbushjen e tiramisu me pistacchio është gati.

Përhapni një shtresë të hollë kremi mascarpone në fund të një tave drejtkëndëshe. Mund ta kaloni këtë hap nëse dëshironi, thjesht më pëlqen diçka në fund për t'u ngjitur me biskota.

Lyeni biskotat në ekspres, duke i kthyer një herë për të njomur secilën anë dhe vendosini në një shtresë të barabartë në enë. Përhapeni gjysmën e përzierjes së kremit mascarpone-fëstëk mbi biskota dhe shpërndajeni butësisht kremin në mënyrë të barabartë duke përdorur një shpatul. Lyejeni më shumë biskota Savoiardi për të bërë një shtresë të dytë biskotash mbi kremin. Përhapeni kremin e mbetur mascarpone-fëstëk mbi biskota.

Spërkateni lehtë me pluhur kakao dhe spërkatni me fëstëkë të grirë.
Ingredients
Directions

Shtoni fëstëkë të lëvruar në tasin e përpunuesit tuaj të ushqimit dhe përpunojini derisa të copëtohen imët. Shtoni mjaltin, vajin vegjetal dhe përpunoni derisa të bëhet plotësisht i butë dhe kremoz, rreth 2 minuta. Hidheni në një tas dhe lërini mënjanë.

Për përgatitjen e tiramisu me pistacchio vezët duhet të jenë të freskëta. Fillojmë duke ndarë të bardhat e vezëve nga të verdhat.

Te bardhat e vezëve i rrahim më pas me 2 lugë sheqer me ndihmën e një mikseri elektrik ose me rrahësen e vezëve. Pasi bëhen shkume e qëndrueshme i vendosim në frigorifer.
Rrahim me pas te verdhat e vezëve. Shtojmë 120 gram sheqer. Masa duhet të bëhet si shkumë dhe në ngjyrë të bardhë.

Shtojmë më pas mascarpone. I rrahim përsëri me rrahësin elektrik. Maskarpone është një lloj djathi i butë. Në masën e krijuar shtojmë kremin pistacchio. E përziejmë mirë të gjithë masen e krijuar.
Në fund shtojmë të bardhat e vezëve që rraham ne fillim. E trazojmë mirë masën për mbushen e tiramisusë me ndihmën e një luge silikoni. Kremi për mbushjen e tiramisu me pistacchio është gati.

Përhapni një shtresë të hollë kremi mascarpone në fund të një tave drejtkëndëshe. Mund ta kaloni këtë hap nëse dëshironi, thjesht më pëlqen diçka në fund për t'u ngjitur me biskota.

Lyeni biskotat në ekspres, duke i kthyer një herë për të njomur secilën anë dhe vendosini në një shtresë të barabartë në enë. Përhapeni gjysmën e përzierjes së kremit mascarpone-fëstëk mbi biskota dhe shpërndajeni butësisht kremin në mënyrë të barabartë duke përdorur një shpatul. Lyejeni më shumë biskota Savoiardi për të bërë një shtresë të dytë biskotash mbi kremin. Përhapeni kremin e mbetur mascarpone-fëstëk mbi biskota.

Spërkateni lehtë me pluhur kakao dhe spërkatni me fëstëkë të grirë.