Tave orizi me perime nese deshironi te konsumoni nje vakt te shendetshem dhe plot vlera ushqyese.


Lajmë dhe pastrojmë perimet dhe më pas i presim në formë kubike. Vendosim tiganin në zjarr dhe shtojmë pak vaj ulliri së bashku me një lugë gjalpë.

Skuqim qepën përreth 5 minuta dhe më pas shtojmë mishin e grirë, i përziejmë pak dhe i lemë derisa të marrin ngjyrë kafe. Shtojmë dhe perimet e prera, kripë, piper, hudhër dhe djathin e bardhë.

Kur të shihni që perimet janë lidhur me njëra-tjetrën, i heqim nga zjarri dhe i lëmë të ftohen. Në një enë tjetër skuqim orizin me galetën për 5 minuta.

U shtojmë pak kripë, qumësht dhe pak ujë. I lemë të vlojnë për 5 minuta. Pasi orizi të ketë zier, e heqim nga zjarri dhe nisim me shtrimin e tavës të cilën e lyejmë me pak vaj ose gjalpë.

Në fillim shtrojmë orizin, më pas perimet dhe i spërkasim me pak djathë dhe panna. I vendosim në furrë për 15 minuta.
Ingredients
Directions

Lajmë dhe pastrojmë perimet dhe më pas i presim në formë kubike. Vendosim tiganin në zjarr dhe shtojmë pak vaj ulliri së bashku me një lugë gjalpë.

Skuqim qepën përreth 5 minuta dhe më pas shtojmë mishin e grirë, i përziejmë pak dhe i lemë derisa të marrin ngjyrë kafe. Shtojmë dhe perimet e prera, kripë, piper, hudhër dhe djathin e bardhë.

Kur të shihni që perimet janë lidhur me njëra-tjetrën, i heqim nga zjarri dhe i lëmë të ftohen. Në një enë tjetër skuqim orizin me galetën për 5 minuta.

U shtojmë pak kripë, qumësht dhe pak ujë. I lemë të vlojnë për 5 minuta. Pasi orizi të ketë zier, e heqim nga zjarri dhe nisim me shtrimin e tavës të cilën e lyejmë me pak vaj ose gjalpë.

Në fillim shtrojmë orizin, më pas perimet dhe i spërkasim me pak djathë dhe panna. I vendosim në furrë për 15 minuta.