Tavë me kungull te njomë te cilet mbështillen rreth një mbushje kremoze të djathit ricotta dhe parmixhan dhe vendosen në një salcë pesto kremoze në këtë tavë vegjetariane të lehtë dhe verore.


Pritini kungull i njomë për së gjati në shirita. Hidhni çdo pjesë të vogël ose të keqformuar. Duhet të keni rreth 16 shirita. Vendoseni në fletët e pjekjes të përgatitura. Lyejeni lehtë me llak gatimi dhe spërkateni me kripë dhe piper. Piqni derisa të zbuten, 10 deri në 15 minuta. Lërini mënjanë të ftohen pak.

Rrihni kremin, peston dhe miellin e misrit së bashku në një enë pjekje. Spërkatni domate mbi përzierjen. Kombinoni ricotën, parmesanin, erëzat italiane dhe hudhrën në një tas të mesëm.

Përhapni 1 lugë gjelle përzierje ricotta në çdo fetë kungull i njomë. Rrokullisni feta dhe vendosini në enën e pjekjes, nga ana tjetër poshtë. Piqeni derisa të nxehet dhe të bëhet flluskë, 20 deri në 25 minuta. Spërkateni me borzilok para se ta shërbeni.
Ingredients
Directions

Pritini kungull i njomë për së gjati në shirita. Hidhni çdo pjesë të vogël ose të keqformuar. Duhet të keni rreth 16 shirita. Vendoseni në fletët e pjekjes të përgatitura. Lyejeni lehtë me llak gatimi dhe spërkateni me kripë dhe piper. Piqni derisa të zbuten, 10 deri në 15 minuta. Lërini mënjanë të ftohen pak.

Rrihni kremin, peston dhe miellin e misrit së bashku në një enë pjekje. Spërkatni domate mbi përzierjen. Kombinoni ricotën, parmesanin, erëzat italiane dhe hudhrën në një tas të mesëm.

Përhapni 1 lugë gjelle përzierje ricotta në çdo fetë kungull i njomë. Rrokullisni feta dhe vendosini në enën e pjekjes, nga ana tjetër poshtë. Piqeni derisa të nxehet dhe të bëhet flluskë, 20 deri në 25 minuta. Spërkateni me borzilok para se ta shërbeni.