Tavë me bamje dhe patëllxhanë nje gjelle aq e shijeshme dhe e shendetshme saqe do te doni a gatuani cdo dite.


Vendosni bamjet në një tas me ujë dhe shtoni mbi të uthull. Gjithashtu bëjeni këtë me patëllxhanët. Lëreni mënjanë për disa minuta.

Në një tigan me pak vaj, skuqni bamjet për disa minuta. Ndërkohë, kaloni patëllxhanët në një skarë. Skuqini mirë në të dy anët. Mos harroni ta bëni këtë edhe me fileto viçi.

Marinojeni me pak kripë dhe piper. Përzieni qepën dhe domaten për të bërë një salcë. Kaloni në një tigan me pak vaj ulliri. Shtoni pak spec të kuq dhe borzilok. Përziejini mirë.

Tani merrni tavën dhe shtoni salcën që sapo përgatitët. Shtoni bamjet, fileton e viçit dhe patëllxhanët.

Shtoni rigon dhe vaj ulliri. Në fund shtoni djathin. E lëmë në furrë për 20-25 minuta në temperaturë 180 gradë. Të bëftë mirë!
Ingredients
Directions

Vendosni bamjet në një tas me ujë dhe shtoni mbi të uthull. Gjithashtu bëjeni këtë me patëllxhanët. Lëreni mënjanë për disa minuta.

Në një tigan me pak vaj, skuqni bamjet për disa minuta. Ndërkohë, kaloni patëllxhanët në një skarë. Skuqini mirë në të dy anët. Mos harroni ta bëni këtë edhe me fileto viçi.

Marinojeni me pak kripë dhe piper. Përzieni qepën dhe domaten për të bërë një salcë. Kaloni në një tigan me pak vaj ulliri. Shtoni pak spec të kuq dhe borzilok. Përziejini mirë.

Tani merrni tavën dhe shtoni salcën që sapo përgatitët. Shtoni bamjet, fileton e viçit dhe patëllxhanët.

Shtoni rigon dhe vaj ulliri. Në fund shtoni djathin. E lëmë në furrë për 20-25 minuta në temperaturë 180 gradë. Të bëftë mirë!