Tarte me pjeshke e sperkatur me pak sheqer pluhur perfekte per te shoqeruar cajin e pasdites.


Në një mikser përgatisni brumin duke shtuar miell, gjalpë të ftohtë, sheqer pluhur, pak kripë dhe vezë. I përzieni derisa të kombinohen por të kujdesshëm që të mos ngrohni gjalpin.

Shtoni brumin në një sipërfaqe të spërkatur me miell, bëni një top brumi, mbështilleni me letër kuzhine dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.

Pastroni dhe prisni pjeshkat në feta, spërkatini me sheqer dhe pak kanellë. Vendosni tavën për pjekje dhe shtoni pjeshkat mbi manaferrat, të cilave mund t’i shtoni një lugë sheqer në kohën kur vendosni në tepsi.

Piqni tartën për 25 minuta në 180 gradë.
Ingredients
Directions

Në një mikser përgatisni brumin duke shtuar miell, gjalpë të ftohtë, sheqer pluhur, pak kripë dhe vezë. I përzieni derisa të kombinohen por të kujdesshëm që të mos ngrohni gjalpin.

Shtoni brumin në një sipërfaqe të spërkatur me miell, bëni një top brumi, mbështilleni me letër kuzhine dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.

Pastroni dhe prisni pjeshkat në feta, spërkatini me sheqer dhe pak kanellë. Vendosni tavën për pjekje dhe shtoni pjeshkat mbi manaferrat, të cilave mund t’i shtoni një lugë sheqer në kohën kur vendosni në tepsi.

Piqni tartën për 25 minuta në 180 gradë.