Kjo tarte me nektarina është fantastike! Unë nuk e kisha gatuar kurre me pare por meqe eshte sezoni i nektarinave mendova te behem kreative dhe te gatuaj nje embelsire te shendetshme.


Nektarinat qerojini dhe priteni ne feta. Shtoni sheqer, miell, kanellë dhe arremoskat. Trazoni për të kombinuar. Kjo do të parandalojë ngjyrosjen e nektarinave dhe do të lejojë formimin e shurupit. Lerini menjane.

Vendoseni peten e tartes ne nje tepsi mesatarisht te thelle. Vendosni disa copa gjalpi ne pete.

Shtoni kajsite.

Vendosni pjesen tjeter te petes dhe cajeni ne forme kryqi ne mes te tartes.

Piqni në 180grade për rreth dy orë ose derisa kajsite te jene shkrire. Lereni te ftohet dhe me pas priteni ne copa.
Ingredients
Directions

Nektarinat qerojini dhe priteni ne feta. Shtoni sheqer, miell, kanellë dhe arremoskat. Trazoni për të kombinuar. Kjo do të parandalojë ngjyrosjen e nektarinave dhe do të lejojë formimin e shurupit. Lerini menjane.

Vendoseni peten e tartes ne nje tepsi mesatarisht te thelle. Vendosni disa copa gjalpi ne pete.

Shtoni kajsite.

Vendosni pjesen tjeter te petes dhe cajeni ne forme kryqi ne mes te tartes.

Piqni në 180grade për rreth dy orë ose derisa kajsite te jene shkrire. Lereni te ftohet dhe me pas priteni ne copa.