Tarte me molle dhe arra e shoqeruar me nje kupe akullore me vanilje eshte kaq perfekte.


Përziejmë të gjithë përbërësit e brumit dhe e punojmë deri sa të formohet brumi. E vendosim në frigorifer për 15 minuta.

Në një tigan shtojmë gjalpin, e lemë të shkrijë dhe vendosim mollët dhe sheqerin, për t’i karamelizuar bashkë me arrat. Në fund aromatizojmë me kanellë.

Në një tartelë shtrojmë 2/3 e brumit dhe shtojmë mbushjen mbi mbushje. Shtojmë 1/3 e brumit në formë thërrimesh të vogla dhe i pjekim për 45 minuta në 170-175 gradë C.
Ingredients
Directions

Përziejmë të gjithë përbërësit e brumit dhe e punojmë deri sa të formohet brumi. E vendosim në frigorifer për 15 minuta.

Në një tigan shtojmë gjalpin, e lemë të shkrijë dhe vendosim mollët dhe sheqerin, për t’i karamelizuar bashkë me arrat. Në fund aromatizojmë me kanellë.

Në një tartelë shtrojmë 2/3 e brumit dhe shtojmë mbushjen mbi mbushje. Shtojmë 1/3 e brumit në formë thërrimesh të vogla dhe i pjekim për 45 minuta në 170-175 gradë C.