Tarte me ganache cokollate nje embelsire shume e shijeshme me shume cokollate.


Përzieni në një mikser qëndrimi miellin, sheqerin pluhur, gjalpin e ftohtë dhe pak kripë.

Përziejeni duke pulsuar mikserin dhe sa më pak të jetë e mundur dhe përpiquni të mos shkrini gjalpin. Merrni një sipërfaqe të spërkatur me miell, brumin dhe punojeni atë shumë shpejt. Mbështilleni me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për 1 orë.

Në një tabaka vendosni brumin dhe hapeni me dorë, më pas shpojeni brumin me një pirun për të arritur rezultate të mira në pjekje. Piqni për 25-30 min.

Ndërsa tarta piqet, nxehet derisa të ngrohet kremi dhe hidheni në një enë të thellë ku keni çokollatën e zezë.

Lëreni për 10 minuta dhe më pas trazojeni derisa të bëhet kremoze. Sapo tart të jetë ftohur, hidhni sipër ganaçen me çokollatë dhe sipër vendosni luleshtrydhet ose lajthinë e copëtuar.
Ingredients
Directions

Përzieni në një mikser qëndrimi miellin, sheqerin pluhur, gjalpin e ftohtë dhe pak kripë.

Përziejeni duke pulsuar mikserin dhe sa më pak të jetë e mundur dhe përpiquni të mos shkrini gjalpin. Merrni një sipërfaqe të spërkatur me miell, brumin dhe punojeni atë shumë shpejt. Mbështilleni me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për 1 orë.

Në një tabaka vendosni brumin dhe hapeni me dorë, më pas shpojeni brumin me një pirun për të arritur rezultate të mira në pjekje. Piqni për 25-30 min.

Ndërsa tarta piqet, nxehet derisa të ngrohet kremi dhe hidheni në një enë të thellë ku keni çokollatën e zezë.

Lëreni për 10 minuta dhe më pas trazojeni derisa të bëhet kremoze. Sapo tart të jetë ftohur, hidhni sipër ganaçen me çokollatë dhe sipër vendosni luleshtrydhet ose lajthinë e copëtuar.