Tartar vici një pjatë me mish e bërë nga viçi i papërpunuar i copëtuar ose i grirë imët. Bëhet duke marinuar mishin e grirë me verë dhe erëza, më pas ftohet dhe shërbehet me të verdhën e vezës, qepët, kaperi dhe erëza të ndryshme.


Pastroni viçin e gjallë dhe copëtoni imët dhe vendoseni në një tas. Hidhni lëngun e limonit dhe shtoni një vezë. Trazoni mirë.

Prisni kaperi dhe shtoni ato në tas. Shtoni një lugë çaji mustardë. Pastaj shtoni qepën e kuqe të imët të grirë, kripë, piper, majdanoz, dhe përzieni mirë përbërësit.

Shërbeni tartarin me një lugë gjelle në një pjatë druri dhe shtoni te verdhen e vezës si prekjen e fundit.
Ingredients
Directions

Pastroni viçin e gjallë dhe copëtoni imët dhe vendoseni në një tas. Hidhni lëngun e limonit dhe shtoni një vezë. Trazoni mirë.

Prisni kaperi dhe shtoni ato në tas. Shtoni një lugë çaji mustardë. Pastaj shtoni qepën e kuqe të imët të grirë, kripë, piper, majdanoz, dhe përzieni mirë përbërësit.

Shërbeni tartarin me një lugë gjelle në një pjatë druri dhe shtoni te verdhen e vezës si prekjen e fundit.