Tarta te embla me krem cokollate. Te shkrifeta dhe te shijeshme. Do te ndiheni si nje pasticiere e vertete me kete recete.


Në një tas, shtoni në të gjalpë dhe sheqer. Përzihet me një shpatull. Pastaj shtoni në të verdhën e vezes, ekstraktin e vaniljes dhe përzieni gjithçka së bashku.

Në fund shtoni miell dhe bashkoni gjithçka në një brumë. Vendoseni në një qese ushqimore, duke e rrafshuar pak, mbështjelleni dhe vendoseni në frigorifer për 30 Minuta.

Merrni një copë brumë dhe shtypeni atë në mënyrë të barabartë ne nje forme kuzhine. Pritini brumin e tepërt me thikë. Duke përdorur një pirun, shpojeni bazën në mënyrë që të mos fryhet gjatë pjekjes. Përsëriteni të njëjtën gjë me pjesën tjetër të brumit. Vendosini në një tepsi. Vendosini në frigorifer për 20 Minuta.
Piqeni në një furrë të parangrohur në 170ºC për 20 Minuta. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht.

Prisni çokollatën në copa të vogla dhe vendosini në një tenxhere. Ne te shtojme pana te embel te ngrohte dhe e leme 3 Minuta. Pas 3 minutash perzijeni me nje tel kushine derisa te formohet kremi cokollates.

Hidhni mbushjen e çokollatës në tarte. Vendoseni në frigorifer për 30 Minuta. Sherbejeni dhe shijojeni.
Ingredients
Directions

Në një tas, shtoni në të gjalpë dhe sheqer. Përzihet me një shpatull. Pastaj shtoni në të verdhën e vezes, ekstraktin e vaniljes dhe përzieni gjithçka së bashku.

Në fund shtoni miell dhe bashkoni gjithçka në një brumë. Vendoseni në një qese ushqimore, duke e rrafshuar pak, mbështjelleni dhe vendoseni në frigorifer për 30 Minuta.

Merrni një copë brumë dhe shtypeni atë në mënyrë të barabartë ne nje forme kuzhine. Pritini brumin e tepërt me thikë. Duke përdorur një pirun, shpojeni bazën në mënyrë që të mos fryhet gjatë pjekjes. Përsëriteni të njëjtën gjë me pjesën tjetër të brumit. Vendosini në një tepsi. Vendosini në frigorifer për 20 Minuta.
Piqeni në një furrë të parangrohur në 170ºC për 20 Minuta. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht.

Prisni çokollatën në copa të vogla dhe vendosini në një tenxhere. Ne te shtojme pana te embel te ngrohte dhe e leme 3 Minuta. Pas 3 minutash perzijeni me nje tel kushine derisa te formohet kremi cokollates.

Hidhni mbushjen e çokollatës në tarte. Vendoseni në frigorifer për 30 Minuta. Sherbejeni dhe shijojeni.