Tart me cokollatë të bardhë dhe boronicë të kuqe - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Kjo tortë festive me boronicë, çokollatë të bardhë është kaq e shijshme dhe kremoze, saqë do të ndiheni si në parajsë. Ëmbëlsira e duhur për ta sjellë në cdo festë, sidomos darkat dhe drekat e fundvitit.

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time3 hrs 40 mins
Produktet kryesore
Për bazën
Për kremin me cokollatë të bardhë
1
tart

Për bazën shtoni tërshërën dhe bajamet në një blender ushqimi. Punojini derisa të thërrmohen mirë dhe më pas shtoni shurup panje dhe vaj kokosi.
Më pas vendoseni bazën në një formë rrethore dhe shtypeni mirë. Piqeni në temperaturë 180⁰C për rreth 10-15 minuta, derisa baza të ketë një ngjyrë kafe të artë.Më pas lëreni të ftohet.

2
tart

Më pas vendosni sipër një shtresë pak të trashë me recel boronice.

3
tart

Ndërkohë përgatitni shtresën e çokollatës së bardhë. Shkrini çokollatën e bardhë dhe gjalpin e kakaos në një tigan të vogël në nxehtësi të ulët dhe lëreni mënjanë.

4
tart

Në një përpunues ushqimi ose blender hidhni shurup panje dhe qumësht kokosi dhe punojini me shpejtësi të lartë derisa të jenë kremoze. Shtoni çokollatën e shkrirë/gjalpin e kakaos dhe punojini derisa të kombinohen. Derdhni përzierjen e çokollatës së bardhë në tartë dhe lëreni të qëndrojë në frigorifer për rreth 2-3 orë. Dekorojeni tartën me boronicë të lyer me sheqer, rozmarinë të freskët dhe copëza çokollate të bardhë.

CategoryCuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet kryesore
Për bazën
Për kremin me cokollatë të bardhë

Directions

1
tart

Për bazën shtoni tërshërën dhe bajamet në një blender ushqimi. Punojini derisa të thërrmohen mirë dhe më pas shtoni shurup panje dhe vaj kokosi.
Më pas vendoseni bazën në një formë rrethore dhe shtypeni mirë. Piqeni në temperaturë 180⁰C për rreth 10-15 minuta, derisa baza të ketë një ngjyrë kafe të artë.Më pas lëreni të ftohet.

2
tart

Më pas vendosni sipër një shtresë pak të trashë me recel boronice.

3
tart

Ndërkohë përgatitni shtresën e çokollatës së bardhë. Shkrini çokollatën e bardhë dhe gjalpin e kakaos në një tigan të vogël në nxehtësi të ulët dhe lëreni mënjanë.

4
tart

Në një përpunues ushqimi ose blender hidhni shurup panje dhe qumësht kokosi dhe punojini me shpejtësi të lartë derisa të jenë kremoze. Shtoni çokollatën e shkrirë/gjalpin e kakaos dhe punojini derisa të kombinohen. Derdhni përzierjen e çokollatës së bardhë në tartë dhe lëreni të qëndrojë në frigorifer për rreth 2-3 orë. Dekorojeni tartën me boronicë të lyer me sheqer, rozmarinë të freskët dhe copëza çokollate të bardhë.

Tart me cokollatë të bardhë dhe boronicë të kuqe