Edhe pse gjatë ditë temperaturat janë aq të larta sa t'ju krijohet përshtypja se vera nuk ka përfunduar akoma, gjatë mbrëmjes ndihet paksa aroma e vjeshtës, e cila nuk ka kuptim pa një pjatë të ngrohtë supë. Sot kemi përgatitur supë me spinaq. Bëhet për 5 minuta dhe hahet sa hap e mbyll sytë.

Fillimisht preni në copa të vogla preshin dhe patatet.

Më pas, hidhni në një tenxhere preshin e copëtuar dhe patatet e prera dhe kaurdisini për disa minuta, më pas shtoni ujë ose lëng mishi dhe ziejeni në temperaturë mesatare derisa perimet të zbuten.

Shtoni spinaqin dhe lëreni të ziejë edhe disa minuta, dhe më pas bluajeni me blender. Shtoni kripë dhe piper dhe shërbejeni me bukë të thekur, krem të athët dhe djath parmixhano.
Ingredients
Directions

Fillimisht preni në copa të vogla preshin dhe patatet.

Më pas, hidhni në një tenxhere preshin e copëtuar dhe patatet e prera dhe kaurdisini për disa minuta, më pas shtoni ujë ose lëng mishi dhe ziejeni në temperaturë mesatare derisa perimet të zbuten.

Shtoni spinaqin dhe lëreni të ziejë edhe disa minuta, dhe më pas bluajeni me blender. Shtoni kripë dhe piper dhe shërbejeni me bukë të thekur, krem të athët dhe djath parmixhano.