Supë me pulë, limon dhe orzo - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Një recetë e thjeshtë për tu gatuar, por më e rëndësishmja e lehtë dhe e shëndetshme. Është e sigurt që do të bëhet një ndër të preferuarat e familjes tuaj!

Yields6 Servings
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins
Përbërësit
Garniturë (Opsionale)
1

Në një tenxhere ku keni hedhur vajin e ullirit dhe gjalpin, kaurdisni selinon, karrotat dhe qepën në nxehtësi mesatare.

2

Kur perimet fillojnë të zbuten, shtoni hudhrën, të cilën e përzieni për disa sekonda, dhe më pas shtoni në tenxhere miellin. Vazhdoni të përzieni edhe për një minutë tjetër ose më shumë.

3

Shtoni në tenxhere lëngun e pulës dhe përzieni derisa të tretet i gjithë mielli dhe më pas shtoni fileton e pulës të copëtuar.

4

Kur supa fillon të vlojë, uleni nxehtësinë dhe lëreni të ziej për 15 Minuta.

5

Shtoni makaronat orzo, kripën, piperin, majdanozin, pak arrë muskat dhe e lini supën në zjarr edhe për 10 Minuta të tjera.

6

Në fund shtoni lëngun e limoni dhe e shërbeni të ngrohtë.

7

Për të dekoruar pjatën, shtoni majdanoz.

Category, Cuisine, Cooking Method,

Ingredients

Përbërësit
Garniturë (Opsionale)

Directions

1

Në një tenxhere ku keni hedhur vajin e ullirit dhe gjalpin, kaurdisni selinon, karrotat dhe qepën në nxehtësi mesatare.

2

Kur perimet fillojnë të zbuten, shtoni hudhrën, të cilën e përzieni për disa sekonda, dhe më pas shtoni në tenxhere miellin. Vazhdoni të përzieni edhe për një minutë tjetër ose më shumë.

3

Shtoni në tenxhere lëngun e pulës dhe përzieni derisa të tretet i gjithë mielli dhe më pas shtoni fileton e pulës të copëtuar.

4

Kur supa fillon të vlojë, uleni nxehtësinë dhe lëreni të ziej për 15 Minuta.

5

Shtoni makaronat orzo, kripën, piperin, majdanozin, pak arrë muskat dhe e lini supën në zjarr edhe për 10 Minuta të tjera.

6

Në fund shtoni lëngun e limoni dhe e shërbeni të ngrohtë.

7

Për të dekoruar pjatën, shtoni majdanoz.

Supë me pulë, limon dhe orzo