Recetë për patëllxhanë dhe domate të pjekura të bëra me domate të pjekura në furrë, karota, hudhër, qiqra dhe patëllxhanë. Supë me patëllxhan dhe domate të pjekur perfekte per vjeshten.


Ngroheni furrën në 220 ° C. Vendosni domatet, karotat dhe hudhrat në një tas të madh dhe spërkatni me 2 lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper të zi. Vendosni patëllxhanët e copëtuar dhe qiqrat në të njëjtën tas dhe spërkatni me 2 lugë gjelle vaj ulliri, pluhurin e karit, një lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper të zi.

Vendosni fletën e pjekjes me domatet dhe karotat dhe patëllxhanët dhe fasulet garbanzo në raftin e poshtëm të furrës. Piqni në 220 ° C derisa të zihet dhe të skuqet lehtë, rreth 45 minuta. Rreth gjysmës së gatimit kthejeni perimet në mënyrë që ato të marrin ngjyrë në anën tjetër.

Hiqni perimet nga furra kur të keni mbaruar. Vendosni domatet e pjekura, karotat, hudhrat dhe të gjithë lëngjet nga tigani në një blender ose procesor ushqimi dhe përziejini derisa të zbuten.

Hidhni purenë e karotës së domates në një tenxhere të madhe. Trazoni në përzierje patëllxhanë të pjekur dhe qiqrat. Shtoni 3 deri në 4 gota ujë të hollohen. Sezoni me kripë dhe piperdhe me cilantro të freskët për të shërbyer.
Ingredients
Directions

Ngroheni furrën në 220 ° C. Vendosni domatet, karotat dhe hudhrat në një tas të madh dhe spërkatni me 2 lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper të zi. Vendosni patëllxhanët e copëtuar dhe qiqrat në të njëjtën tas dhe spërkatni me 2 lugë gjelle vaj ulliri, pluhurin e karit, një lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper të zi.

Vendosni fletën e pjekjes me domatet dhe karotat dhe patëllxhanët dhe fasulet garbanzo në raftin e poshtëm të furrës. Piqni në 220 ° C derisa të zihet dhe të skuqet lehtë, rreth 45 minuta. Rreth gjysmës së gatimit kthejeni perimet në mënyrë që ato të marrin ngjyrë në anën tjetër.

Hiqni perimet nga furra kur të keni mbaruar. Vendosni domatet e pjekura, karotat, hudhrat dhe të gjithë lëngjet nga tigani në një blender ose procesor ushqimi dhe përziejini derisa të zbuten.

Hidhni purenë e karotës së domates në një tenxhere të madhe. Trazoni në përzierje patëllxhanë të pjekur dhe qiqrat. Shtoni 3 deri në 4 gota ujë të hollohen. Sezoni me kripë dhe piperdhe me cilantro të freskët për të shërbyer.