Kjo recete vjeshte eshte një supë me lakër të lehtë, ushqyese per ditët e ftohta të dimrit.


Ngroheni vajin e ullirit dhe gjalpin në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtoni qepën e copëtuar dhe përzieni erëzat e bluara. Gatuani derisa qepët të jenë zbutur, rreth 5 minuta.

Shtoni lakrën e prerë në tenxhere dhe përzieni lakrën me qepët. Nëse përdorni stok pa kripë, spërkatni lakrën me 1/2 lugë çaji kripë. Shtoni domatn, me lëngun e saj, në tenxhere. Përziejini që të kombinohen.

Shtoni lëngun e pulës në tenxhere. Lërini të ziejnë dhe shijoni kripën. Shtoni më shumë kripë për shije. Ulni nxehtësinë dhe mbulojeni tenxheren. Lërini të ziejnë për 20 deri në 25 minuta ose derisa lakra të jetë gatuar plotësisht.

Spërkateni me piper të zi të bluar fllad për të shërbyer.
Ingredients
Directions

Ngroheni vajin e ullirit dhe gjalpin në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtoni qepën e copëtuar dhe përzieni erëzat e bluara. Gatuani derisa qepët të jenë zbutur, rreth 5 minuta.

Shtoni lakrën e prerë në tenxhere dhe përzieni lakrën me qepët. Nëse përdorni stok pa kripë, spërkatni lakrën me 1/2 lugë çaji kripë. Shtoni domatn, me lëngun e saj, në tenxhere. Përziejini që të kombinohen.

Shtoni lëngun e pulës në tenxhere. Lërini të ziejnë dhe shijoni kripën. Shtoni më shumë kripë për shije. Ulni nxehtësinë dhe mbulojeni tenxheren. Lërini të ziejnë për 20 deri në 25 minuta ose derisa lakra të jetë gatuar plotësisht.

Spërkateni me piper të zi të bluar fllad për të shërbyer.