Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Uroj ta rezervoni këtë recetë për ditët e ftohta të cilat po afrohen. Kombinimi i kungullit dimëror të pjekur me mollën, na mundëson një pjatë plot me shije dhe benefite për shëndetin tuaj.

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 5 mins
Produktet kryesore
Opsionale
1
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Qëroni dhe preni në copa të vogla kungullin dhe mollët. Hidhini në një tas dhe shtoni në të vaj ulliri, kripë, piper të zi, shumë pak kanellë dhe trumzë të freskët.

2
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kalojini kungujt dhe mollët në një tepsi, ku paraprakisht keni vendosur letër kuzhine, dhe shpërndajini kungujt dhe mollët për të formuar një shtresë të vetme. Vendoseni në furrë dhe piqeni derisa kungulli të jetë shumë i butë dhe të fillojë të marrë ngjyrë kafe të artë, rreth 30-40 minuta.

3
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë, shkrini 2 lugë gjalpë në një tenxhere, në nxehtësi mesatare. Shtoni preshin e prerë rrethore, dhe gatuajeni derisa të zbutet, rreth 5-6 minuta.Shtoni më pas hudhrat dhe gatuajeni edhe disa minuta të tjera.

4
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas, shtoni në tenxhere kungujt dhe mollët e pjekura. Shtoni lëngun e pulës,kripë, piper të zi dhe lërini të ziejn për rreth 10-20 minuta në nxehtësi më të ulët.

5
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni nga nxehtësia tenxheren dhe me ndihmën e një blender kuzhinë formoni një masë homogjene. Nëse është e nevojshme mund ta vendosni supën më pas të ziejë edhe për disa minuta për tu koncentruar edhe më shumë, ose mund të shtoni pak qumësht edhe ta vendosni të ziejë në rast se dëshironi ta holloni.

6
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni supën të ngrohtë me pak gjalp të shkrirë sipër saj, me croutons dhe majdanoz.

Category, CuisineCooking Method, ,

Ingredients

Produktet kryesore
Opsionale

Directions

1
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 220ᵒC. Qëroni dhe preni në copa të vogla kungullin dhe mollët. Hidhini në një tas dhe shtoni në të vaj ulliri, kripë, piper të zi, shumë pak kanellë dhe trumzë të freskët.

2
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kalojini kungujt dhe mollët në një tepsi, ku paraprakisht keni vendosur letër kuzhine, dhe shpërndajini kungujt dhe mollët për të formuar një shtresë të vetme. Vendoseni në furrë dhe piqeni derisa kungulli të jetë shumë i butë dhe të fillojë të marrë ngjyrë kafe të artë, rreth 30-40 minuta.

3
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërkohë, shkrini 2 lugë gjalpë në një tenxhere, në nxehtësi mesatare. Shtoni preshin e prerë rrethore, dhe gatuajeni derisa të zbutet, rreth 5-6 minuta.Shtoni më pas hudhrat dhe gatuajeni edhe disa minuta të tjera.

4
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Më pas, shtoni në tenxhere kungujt dhe mollët e pjekura. Shtoni lëngun e pulës,kripë, piper të zi dhe lërini të ziejn për rreth 10-20 minuta në nxehtësi më të ulët.

5
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Hiqeni nga nxehtësia tenxheren dhe me ndihmën e një blender kuzhinë formoni një masë homogjene. Nëse është e nevojshme mund ta vendosni supën më pas të ziejë edhe për disa minuta për tu koncentruar edhe më shumë, ose mund të shtoni pak qumësht edhe ta vendosni të ziejë në rast se dëshironi ta holloni.

6
Supë me kungull të pjekur dhe mollë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni supën të ngrohtë me pak gjalp të shkrirë sipër saj, me croutons dhe majdanoz.

Supë me kungull të pjekur dhe mollë