Nje vakt i perzemert per te mbledhur familjen rreth tryezes, supë me kungull pikante që përshtatet në mënyrë të përsosur për sezonin e vjeshtës.


Vendosni gjalpin ne një tigan me nxehtësi mesatare-ulët. Pasi të ketë marrë ngjyrë të artë të errët, shtoni qepë, hudhër dhe xhenxhefil në tigan. Lërini të gatuhen për 3 minuta.

Pasi qepët të jenë të tejdukshme, shtoni erëza dhe trazojini mirë. Lëreni të gatuhet për 2 minuta, pastaj shtoni pure kungulli dhe lëng mishi në tigan. Trazojini mirë.

Lërini të ziejnë, pastaj ulni temperaturën dhe lërini të ziejnë për 20 minuta. Pas 20 minutash, përdorni blenderin per ti trazuar.

Sapo të mbarojë supa, shtoni pana dhe yndyrën e proshutë dhe përziejeni mirë. Prisni proshutën sipër dhe në mënyrë opsionale shtoni majdanoz të copëtuar dhe 2 luge salcë kosi (opsionale).
Ingredients
Directions

Vendosni gjalpin ne një tigan me nxehtësi mesatare-ulët. Pasi të ketë marrë ngjyrë të artë të errët, shtoni qepë, hudhër dhe xhenxhefil në tigan. Lërini të gatuhen për 3 minuta.

Pasi qepët të jenë të tejdukshme, shtoni erëza dhe trazojini mirë. Lëreni të gatuhet për 2 minuta, pastaj shtoni pure kungulli dhe lëng mishi në tigan. Trazojini mirë.

Lërini të ziejnë, pastaj ulni temperaturën dhe lërini të ziejnë për 20 minuta. Pas 20 minutash, përdorni blenderin per ti trazuar.

Sapo të mbarojë supa, shtoni pana dhe yndyrën e proshutë dhe përziejeni mirë. Prisni proshutën sipër dhe në mënyrë opsionale shtoni majdanoz të copëtuar dhe 2 luge salcë kosi (opsionale).