Supa me kungull, fasule dhe sherebelë është një ndër recetat e mia të preferuara për sezonin e dimrit. Kungulli ka një shije të ëmbël dhe i shoqëruar me sherebelën dhe përbërësitë e tjerë të kësaj recete , do tju falin një pjatë magjike. Në këtë recetë përdoren fasulet e konservuara, por ju fare mirë mund të përdorni edhe fasulet e pa bëra, mjafton vetëm ti zieni pak para se ti përdorni. Uroj ta provoni!

Ndizni furrën në 180ᵒC. Fillimisht pregatisni përbërësit. Qëroni dhe preni kungullin në copa të vogla, preni karrotën, qepën dhe preshin.

Vendosni kungullin në një tepsi, shtoni sipër vaj ulliri, kripë, piper të zi dhe pak kanellë dhe vendoseni në zjarr të piqet për 20-30 minuta.

Në një tenxhere shtoni gjalp dhe pak vaj ulliri dhe shtoni qepën dhe hudhrën. Kavërdisini për pak minuta dhe shtoni më pas preshin, karrotën, kripë dhe vazhdoni ti kavërdisni.

Shtoni më pas sherebelën, arrën e moskatit, piperin djegës, ujin( rreth 1200 ml), vegetën dhe kungullin e pjekur. Përziejini dhe lërini në zjarr të ziejnë për 20-25 minuta. Në fund shtoni fasulet e konservuara dhe majdanozin dhe lëreni edhe pak minuta në zjarr.

Shërbejeni supën të ngrohtë të shoqëruar me djath parmigiano dhe bukë të thekur.
Ingredients
Directions

Ndizni furrën në 180ᵒC. Fillimisht pregatisni përbërësit. Qëroni dhe preni kungullin në copa të vogla, preni karrotën, qepën dhe preshin.

Vendosni kungullin në një tepsi, shtoni sipër vaj ulliri, kripë, piper të zi dhe pak kanellë dhe vendoseni në zjarr të piqet për 20-30 minuta.

Në një tenxhere shtoni gjalp dhe pak vaj ulliri dhe shtoni qepën dhe hudhrën. Kavërdisini për pak minuta dhe shtoni më pas preshin, karrotën, kripë dhe vazhdoni ti kavërdisni.

Shtoni më pas sherebelën, arrën e moskatit, piperin djegës, ujin( rreth 1200 ml), vegetën dhe kungullin e pjekur. Përziejini dhe lërini në zjarr të ziejnë për 20-25 minuta. Në fund shtoni fasulet e konservuara dhe majdanozin dhe lëreni edhe pak minuta në zjarr.

Shërbejeni supën të ngrohtë të shoqëruar me djath parmigiano dhe bukë të thekur.