Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorStiljana
VlerësimiDifficultyE thjeshtë

Supa me kungull, fasule dhe sherebelë është një ndër recetat e mia të preferuara për sezonin e dimrit. Kungulli ka një shije të ëmbël dhe i shoqëruar me sherebelën dhe përbërësitë e tjerë të kësaj recete , do tju falin një pjatë magjike. Në këtë recetë përdoren fasulet e konservuara, por ju fare mirë mund të përdorni edhe fasulet e pa bëra, mjafton vetëm ti zieni pak para se ti përdorni. Uroj ta provoni!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr
Produktet kryesore
1
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 180ᵒC. Fillimisht pregatisni përbërësit. Qëroni dhe preni kungullin në copa të vogla, preni karrotën, qepën dhe preshin.

2
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni kungullin në një tepsi, shtoni sipër vaj ulliri, kripë, piper të zi dhe pak kanellë dhe vendoseni në zjarr të piqet për 20-30 minuta.

3
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere shtoni gjalp dhe pak vaj ulliri dhe shtoni qepën dhe hudhrën. Kavërdisini për pak minuta dhe shtoni më pas preshin, karrotën, kripë dhe vazhdoni ti kavërdisni.

4
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni më pas sherebelën, arrën e moskatit, piperin djegës, ujin( rreth 1200 ml), vegetën dhe kungullin e pjekur. Përziejini dhe lërini në zjarr të ziejnë për 20-25 minuta. Në fund shtoni fasulet e konservuara dhe majdanozin dhe lëreni edhe pak minuta në zjarr.

5
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni supën të ngrohtë të shoqëruar me djath parmigiano dhe bukë të thekur.

Category, CuisineCooking Method,

Ingredients

Produktet kryesore

Directions

1
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndizni furrën në 180ᵒC. Fillimisht pregatisni përbërësit. Qëroni dhe preni kungullin në copa të vogla, preni karrotën, qepën dhe preshin.

2
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Vendosni kungullin në një tepsi, shtoni sipër vaj ulliri, kripë, piper të zi dhe pak kanellë dhe vendoseni në zjarr të piqet për 20-30 minuta.

3
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në një tenxhere shtoni gjalp dhe pak vaj ulliri dhe shtoni qepën dhe hudhrën. Kavërdisini për pak minuta dhe shtoni më pas preshin, karrotën, kripë dhe vazhdoni ti kavërdisni.

4
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni më pas sherebelën, arrën e moskatit, piperin djegës, ujin( rreth 1200 ml), vegetën dhe kungullin e pjekur. Përziejini dhe lërini në zjarr të ziejnë për 20-25 minuta. Në fund shtoni fasulet e konservuara dhe majdanozin dhe lëreni edhe pak minuta në zjarr.

5
Supë me kungull, fasule dhe sherebelë - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shërbejeni supën të ngrohtë të shoqëruar me djath parmigiano dhe bukë të thekur.

Supë me kungull, fasule dhe sherebelë