Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
Vlerësimi

Kjo supë me kunguj të pjekur dhe hudhërështë dreka apo darka e përsosur. Nëse dëshironi ta bëni atë një vakt të plotë, mund të shërbeni së bashku me një sallatë dhe disa bukë të skuqura ose shirita të bërë në shtëpi.

Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër
Yields1 Serving
Perberesit
Pergatitja
1
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 200grade. Pritini kungullin në gjysmë dhe hiqni farat. Vendoseni kungullin në një fletë pjekje të madhe, anën e prerë lart.

3
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pritini hudhren. Vendosni gjysmën e hudhrës në secilën gjysmë të kungullit, spërkatni vajin e ullirit mbi kokat e hudhrës, spërkateni me kripë.

4
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni në furrën e parangrohur për 35 minuta ose derisa kungulli të zbutet kur shpohet me pirun.

5
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa kungulli po piqet, filloni të gatuani përbërësit e tjerë. Shtoni një lugë gjelle vaj ulliri në një tenxhere të madhe. Shtoni gjysmën e qepës së prerë në kubikë dhe skuqeni me një spërkatje kripe në zjarr mesatar derisa të zbutet, rreth 5 minuta.

6
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni në të lëngun e perimeve dhe gatuajeni në zjarr të ulët derisa kungulli të ketë përfunduar gatimin. Hiqni thelpinjtë e hudhrës. Shtoni karafilët dhe tulin e kungullit në tenxhere dhe gatuajini për 10 minuta. Mund të shtoni sa më shumë ose më pak thelpinj hudhre sa të dëshironi. Sa më shumë karafil të shtoni, aq më e fortë është aroma e hudhrës.

7
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni qepët e mbetura, qumështin e kokosit, shurupin e panjës dhe arrëmyshkun e bluar në tenxhere. Pastaj shtoni të gjithë përmbajtjen në një blender dhe përzieni derisa të jetë plotësisht te lidhur. Shtoni më shumë kripë dhe piper për shije, ngrohni në temperaturën e dëshiruar dhe shërbejeni me më shumë qumësht kokosi dhe pak pepita të thekur.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Mblidhni përbërësit.

2
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 200grade. Pritini kungullin në gjysmë dhe hiqni farat. Vendoseni kungullin në një fletë pjekje të madhe, anën e prerë lart.

3
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Pritini hudhren. Vendosni gjysmën e hudhrës në secilën gjysmë të kungullit, spërkatni vajin e ullirit mbi kokat e hudhrës, spërkateni me kripë.

4
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Piqeni në furrën e parangrohur për 35 minuta ose derisa kungulli të zbutet kur shpohet me pirun.

5
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ndërsa kungulli po piqet, filloni të gatuani përbërësit e tjerë. Shtoni një lugë gjelle vaj ulliri në një tenxhere të madhe. Shtoni gjysmën e qepës së prerë në kubikë dhe skuqeni me një spërkatje kripe në zjarr mesatar derisa të zbutet, rreth 5 minuta.

6
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni në të lëngun e perimeve dhe gatuajeni në zjarr të ulët derisa kungulli të ketë përfunduar gatimin. Hiqni thelpinjtë e hudhrës. Shtoni karafilët dhe tulin e kungullit në tenxhere dhe gatuajini për 10 minuta. Mund të shtoni sa më shumë ose më pak thelpinj hudhre sa të dëshironi. Sa më shumë karafil të shtoni, aq më e fortë është aroma e hudhrës.

7
Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni qepët e mbetura, qumështin e kokosit, shurupin e panjës dhe arrëmyshkun e bluar në tenxhere. Pastaj shtoni të gjithë përmbajtjen në një blender dhe përzieni derisa të jetë plotësisht te lidhur. Shtoni më shumë kripë dhe piper për shije, ngrohni në temperaturën e dëshiruar dhe shërbejeni me më shumë qumësht kokosi dhe pak pepita të thekur.

Supë me kunguj të pjekur dhe hudhër