Një recetë mjaft e shijshme, perfekte për ditët e ftohta të dimrit që po afrojnë. Shoqërojeni me bukë të thekur dhe pak djath parmixhano për të shtuar shijen.
Në një tigan hidhni gjalpin dhe skuqni qepën, hudhrat e grira dhe 3-4 gjethe sherbele. Shtoni më pas miellin dhe duke e perzier gjatë gjithë kohës lëreni të skuqet sa të marrë pak ngjyrë.
Shtoni brodon, kërpudhat e grira, kripë, piper të zi dhe lëreni supën të ziej për 15-20 minuta.
Më pas shtoni panën ose qumështin dhe punojeni supën me një mikser dore. Nëse është e nevojshme vendoseni edhe disa minuta në zjarr të ziej. Shërbejeni supën të ngrohtë, të shoqëruar me bukë të thekur dhe arra të grira.
Ingredients
Directions
Në një tigan hidhni gjalpin dhe skuqni qepën, hudhrat e grira dhe 3-4 gjethe sherbele. Shtoni më pas miellin dhe duke e perzier gjatë gjithë kohës lëreni të skuqet sa të marrë pak ngjyrë.
Shtoni brodon, kërpudhat e grira, kripë, piper të zi dhe lëreni supën të ziej për 15-20 minuta.
Më pas shtoni panën ose qumështin dhe punojeni supën me një mikser dore. Nëse është e nevojshme vendoseni edhe disa minuta në zjarr të ziej. Shërbejeni supën të ngrohtë, të shoqëruar me bukë të thekur dhe arra të grira.