Spageti me Pesto me domate dhe arra per te kenqaur shijen e te gjithe familjes.

Skuqeni arrat në një tepsi, duke i hedhur një herë derisa të errësohen pak, 8–10 minuta. Lëreni të ftohet.
Hidhni domatet me 2 lugë gjelle vaj në një fletë pjekjeje, sezonin me kripë. Ziejini, duke e hedhur një herë, skuqni domatet dhe lerini të kenë lëshuar pak nga lëngu i tyre, 5–7 minuta. Lëreni të ftohet.
Pulsoni açuge, hudhër, lëkurë limoni, thekon piper të kuq dhe ½ oz. Parmixhani në një procesor ushqimi derisa të grihet imët. Shtoni arrat dhe gjysmën e domateve, derdhni në ⅓ filxhan vaj; përpunoni vetëm derisa të kombinohen. Sezoni me kripë. Transferoni peston në një tas të madh dhe përzieni me piper të zi.
Gatuani makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar me kripë, duke i përzier herë pas here, derisa të jenë al dente. Kullojini, duke rezervuar ½ filxhan lëng për gatimin e makaronave.
Transferoni makaronat në një tas me pesto dhe shtoni një spërkatje me lëng për gatimin e makaronave. Hidhni, duke shtuar më shumë lëng gatimi sipas nevojës, derisa salca të mbulojë makaronat. Shtoni borzilokun dhe domatet e mbetura.
Ndani mes tasave; sipër me parmixhano dhe piper të zi dhe spërkateni me vaj.
Ingredients
Directions
Skuqeni arrat në një tepsi, duke i hedhur një herë derisa të errësohen pak, 8–10 minuta. Lëreni të ftohet.
Hidhni domatet me 2 lugë gjelle vaj në një fletë pjekjeje, sezonin me kripë. Ziejini, duke e hedhur një herë, skuqni domatet dhe lerini të kenë lëshuar pak nga lëngu i tyre, 5–7 minuta. Lëreni të ftohet.
Pulsoni açuge, hudhër, lëkurë limoni, thekon piper të kuq dhe ½ oz. Parmixhani në një procesor ushqimi derisa të grihet imët. Shtoni arrat dhe gjysmën e domateve, derdhni në ⅓ filxhan vaj; përpunoni vetëm derisa të kombinohen. Sezoni me kripë. Transferoni peston në një tas të madh dhe përzieni me piper të zi.
Gatuani makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar me kripë, duke i përzier herë pas here, derisa të jenë al dente. Kullojini, duke rezervuar ½ filxhan lëng për gatimin e makaronave.
Transferoni makaronat në një tas me pesto dhe shtoni një spërkatje me lëng për gatimin e makaronave. Hidhni, duke shtuar më shumë lëng gatimi sipas nevojës, derisa salca të mbulojë makaronat. Shtoni borzilokun dhe domatet e mbetura.
Ndani mes tasave; sipër me parmixhano dhe piper të zi dhe spërkateni me vaj.