Simite te përsosura të bërë në shtëpi për ta ndarë me miqtë dhe familjen tuaj. Kalojeni brez pas brezi!


Në tasin e një mikseri, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë, sheqerin, kripën, gjalpin dhe vezët.

Shtoni në të 5 1/2 gota miell. Ndizni mikserin me një shpejtësi të ulët. Sapo mielli të fillojë të futet në brumë, rrisni shpejtësinë në një diapazon mesatar. Shtoni ngadalë 1/2 filxhan miell të mbetur derisa brumi të tërhiqet nga anët e tasit. Përzierja e brumit duhet të jetë paksa ngjitëse dhe e butë.

Kalojeni brumin në një tas përzierjeje të lyer me pak yndyrë. Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të rritet 90 Minuta. Lyejmë lehtë një tavë për pjekje. Shpojeni brumin dhe formojeni në 24 role. Vendoseni në tepsinë e lyer me yndyrë në gjashtë rreshta me nga katër. Mbulojeni dhe lëreni të rritet 60 Minuta.

Ngroheni furrën në 375 gradë. Piqni rrotullat për 15 Minuta, derisa të skuqen lehtë. Hiqni rrotullat nga furra dhe lyejini me gjalpë të shkrirë.
Ingredients
Directions

Në tasin e një mikseri, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë, sheqerin, kripën, gjalpin dhe vezët.

Shtoni në të 5 1/2 gota miell. Ndizni mikserin me një shpejtësi të ulët. Sapo mielli të fillojë të futet në brumë, rrisni shpejtësinë në një diapazon mesatar. Shtoni ngadalë 1/2 filxhan miell të mbetur derisa brumi të tërhiqet nga anët e tasit. Përzierja e brumit duhet të jetë paksa ngjitëse dhe e butë.

Kalojeni brumin në një tas përzierjeje të lyer me pak yndyrë. Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të rritet 90 Minuta. Lyejmë lehtë një tavë për pjekje. Shpojeni brumin dhe formojeni në 24 role. Vendoseni në tepsinë e lyer me yndyrë në gjashtë rreshta me nga katër. Mbulojeni dhe lëreni të rritet 60 Minuta.

Ngroheni furrën në 375 gradë. Piqni rrotullat për 15 Minuta, derisa të skuqen lehtë. Hiqni rrotullat nga furra dhe lyejini me gjalpë të shkrirë.