Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.AuthorAnxhela K.
VlerësimiDifficulty

Simite te përsosura të bërë në shtëpi për ta ndarë me miqtë dhe familjen tuaj. Kalojeni brez pas brezi!

Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.
Yields1 Serving
Prep Time2 hrs 30 minsCook Time15 minsTotal Time2 hrs 45 mins
Perberesit
Pergatitja
1
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në tasin e një mikseri, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë, sheqerin, kripën, gjalpin dhe vezët.

2
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni në të 5 1/2 gota miell. Ndizni mikserin me një shpejtësi të ulët. Sapo mielli të fillojë të futet në brumë, rrisni shpejtësinë në një diapazon mesatar. Shtoni ngadalë 1/2 filxhan miell të mbetur derisa brumi të tërhiqet nga anët e tasit. Përzierja e brumit duhet të jetë paksa ngjitëse dhe e butë.

3
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kalojeni brumin në një tas përzierjeje të lyer me pak yndyrë. Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të rritet 90 Minuta. Lyejmë lehtë një tavë për pjekje. Shpojeni brumin dhe formojeni në 24 role. Vendoseni në tepsinë e lyer me yndyrë në gjashtë rreshta me nga katër. Mbulojeni dhe lëreni të rritet 60 Minuta.

4
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 375 gradë. Piqni rrotullat për 15 Minuta, derisa të skuqen lehtë. Hiqni rrotullat nga furra dhe lyejini me gjalpë të shkrirë.

Ingredients

Perberesit

Directions

Pergatitja
1
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Në tasin e një mikseri, bashkoni qumështin e ngrohtë, majanë, sheqerin, kripën, gjalpin dhe vezët.

2
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Shtoni në të 5 1/2 gota miell. Ndizni mikserin me një shpejtësi të ulët. Sapo mielli të fillojë të futet në brumë, rrisni shpejtësinë në një diapazon mesatar. Shtoni ngadalë 1/2 filxhan miell të mbetur derisa brumi të tërhiqet nga anët e tasit. Përzierja e brumit duhet të jetë paksa ngjitëse dhe e butë.

3
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Kalojeni brumin në një tas përzierjeje të lyer me pak yndyrë. Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të rritet 90 Minuta. Lyejmë lehtë një tavë për pjekje. Shpojeni brumin dhe formojeni në 24 role. Vendoseni në tepsinë e lyer me yndyrë në gjashtë rreshta me nga katër. Mbulojeni dhe lëreni të rritet 60 Minuta.

4
Simite Shtepie - cibo.al - Recetat gatimi, jo vetem pasta.

Ngroheni furrën në 375 gradë. Piqni rrotullat për 15 Minuta, derisa të skuqen lehtë. Hiqni rrotullat nga furra dhe lyejini me gjalpë të shkrirë.

Simite Shtepie