Simite me susam nuk janë asgjë më shumë se unaza buke, të veshura me fara susami… por ato janë perfekte.


Në një tas të madhësisë mesatare tundni së bashku miellin dhe kripën. Në tasin e një mikser qëndrimi bashkoni ujin e vakët, majanë dhe sheqerin. Lëreni të ulet për afërsisht 10 minuta derisa sipërfaqja të flluskojë. Shtoni miellin / kripën dhe vajin e ullirit në tasin e mikserit të stendës. Ju do të krijoni një top brumë. Lyejeni pjesën e poshtme të një tas të madh me pak vaj ulliri dhe transferojeni brumin në këtë tas.

Mbulojeni me mbështjellje plastike dhe një peshqir të pastër çaji dhe lëreni brumin të rritet për afërsisht 2 - 4 orë, ose derisa të dyfishohet në madhësi.

Gatuajeni brumin për disa minuta me dorë dhe më pas ndajeni brumin në 10 pjesë të barabarta. Duke marrë një copë një herë, rrokullisni brumin në një trung dhe më pas bashkoni të dy skajet së bashku në mënyrë që të bëni një formë të donutit. Vendosni secilën simite të formuar mbi një fletë pjekje.

Pastaj, në një tas të mesëm bashkoni 2 gota ujë të vakët me niseshten e misrit dhe përzieni mirë derisa të tretet niseshtja e misrit. Në një tas tjetër, shtoni farat e susamit.

Merrni një simite dhe zhyteni në ujë dhe më pas në farat e susamit, duke qenë i sigurt që të merrni fara në të dy anët e brumit. Përsëriteni me simitet e mbetura.

Pasi të jenë mbuluar të gjitha simitet me farat e susamit, mbuloni tavat e pjekjes lirshëm me mbështjellës plastik. Lërini të pushojnë për 30 minuta.

Ngroheni furrën tuaj në 180 grade. Hiqni mbështjellësin plastik dhe piqni simitet në raftin e mesëm të furrës për 25 - 30 minuta, derisa simitet të mirrin ngjyrë kafe të artë pak sipër. Nese i doni me shume te pjekura mund ti piqni me shume.
Ingredients
Directions

Në një tas të madhësisë mesatare tundni së bashku miellin dhe kripën. Në tasin e një mikser qëndrimi bashkoni ujin e vakët, majanë dhe sheqerin. Lëreni të ulet për afërsisht 10 minuta derisa sipërfaqja të flluskojë. Shtoni miellin / kripën dhe vajin e ullirit në tasin e mikserit të stendës. Ju do të krijoni një top brumë. Lyejeni pjesën e poshtme të një tas të madh me pak vaj ulliri dhe transferojeni brumin në këtë tas.

Mbulojeni me mbështjellje plastike dhe një peshqir të pastër çaji dhe lëreni brumin të rritet për afërsisht 2 - 4 orë, ose derisa të dyfishohet në madhësi.

Gatuajeni brumin për disa minuta me dorë dhe më pas ndajeni brumin në 10 pjesë të barabarta. Duke marrë një copë një herë, rrokullisni brumin në një trung dhe më pas bashkoni të dy skajet së bashku në mënyrë që të bëni një formë të donutit. Vendosni secilën simite të formuar mbi një fletë pjekje.

Pastaj, në një tas të mesëm bashkoni 2 gota ujë të vakët me niseshten e misrit dhe përzieni mirë derisa të tretet niseshtja e misrit. Në një tas tjetër, shtoni farat e susamit.

Merrni një simite dhe zhyteni në ujë dhe më pas në farat e susamit, duke qenë i sigurt që të merrni fara në të dy anët e brumit. Përsëriteni me simitet e mbetura.

Pasi të jenë mbuluar të gjitha simitet me farat e susamit, mbuloni tavat e pjekjes lirshëm me mbështjellës plastik. Lërini të pushojnë për 30 minuta.

Ngroheni furrën tuaj në 180 grade. Hiqni mbështjellësin plastik dhe piqni simitet në raftin e mesëm të furrës për 25 - 30 minuta, derisa simitet të mirrin ngjyrë kafe të artë pak sipër. Nese i doni me shume te pjekura mund ti piqni me shume.