Shakshuka është një recetë e lehtë për t’u bërë. Shakshuka me djathe feta ullinj dhe speca është një vakt i shëndetshëm dhe i përzemërt që funksionon për mëngjes, drekë ose darkë.


Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin. Shtoni specat e specit, qimnonit dhe specit dhe gatuajini për 30 sekonda deri në 1 minute.

Shtoni qepën dhe gatuajeni, duke e trazuar herë pas here, për 3 minuta. Shtoni hudhrën, piperin e kuq dhe piperin e verdhë dhe gatuajeni, duke trazuar herë pas here, për 15 minuta, ose derisa perimet të zbuten. Në një tas, prisni domatet me duar. Shtoni ato në tigan me kripë dhe gatuajini për 5 minuta. Shijoni dhe shtoni më shumë kripë, nëse preferoni.

Thyejeni vezet dhe hidhini ne tiganin ku po gatuani.

Spërkatni feta dhe ullinj rreth vezëve. Mbuloni tiganin dhe ziejini në zjarr mesatar për 8 minuta, ose derisa të vendosen të bardhat dhe të verdhat të jenë ende të buta. Ne shijen tuaj mund te hidhni dhe majdanoz. Une personalisht e preferoj!
Ingredients
Directions

Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin. Shtoni specat e specit, qimnonit dhe specit dhe gatuajini për 30 sekonda deri në 1 minute.

Shtoni qepën dhe gatuajeni, duke e trazuar herë pas here, për 3 minuta. Shtoni hudhrën, piperin e kuq dhe piperin e verdhë dhe gatuajeni, duke trazuar herë pas here, për 15 minuta, ose derisa perimet të zbuten. Në një tas, prisni domatet me duar. Shtoni ato në tigan me kripë dhe gatuajini për 5 minuta. Shijoni dhe shtoni më shumë kripë, nëse preferoni.

Thyejeni vezet dhe hidhini ne tiganin ku po gatuani.

Spërkatni feta dhe ullinj rreth vezëve. Mbuloni tiganin dhe ziejini në zjarr mesatar për 8 minuta, ose derisa të vendosen të bardhat dhe të verdhat të jenë ende të buta. Ne shijen tuaj mund te hidhni dhe majdanoz. Une personalisht e preferoj!